Сьогодні поділюсь, як я зберігаю полуницю у власному соці і Вам рекомендую
Інгредієнти:
- Полуниця – 3 кг
- Цукор – 3 кг
Приготування
Полуницю краще використовувати щойно зібрану, вона дає найбільше аромату та смаку.
Заливаю полуницю холодною водою і залишаю на п’ять хвилин, щоб з неї зійшов пил і дрібне сміття.
Потім обережно промиваю під проточною водою. Очищаю кожну ягідку від чашолистків та плодоніжок.
Якщо трапляються дуже великі, розрізаю на кілька частин.
До ягід додаю 3 кг цукру у співвідношенні 1:1. Частину цукру залишаю, вона знадобиться пізніше.
Засипаю полуницю і залишаю на три години, щоб пустила сік. За цей час кілька разів обережно перемішую, щоб цукор рівномірно розійшовся.
Після настоювання розкладаю полуничну масу у чисті сухі скляні банки.

Додаю зверху відкладену частину цукру, накриваю кришками і щільно закриваю
Дуже важливо, щоб повітря не потрапило всередину, тільки тоді полуниця не втратить свій смак та аромат і збережеться надовго.
Можна зберігати у холодильнику до 12 місяців. Якщо не дотримуватись чистоти і щільності закривання, може зіпсуватися, тому краще не нехтувати цими простими правилами.
Смачного