16 Липня, 2025
Смачнішої не пробувала. Без заморозки! Без варіння! Зберігаю полуницю “Свіжою” протягом 1 року!

Смачнішої не пробувала. Без заморозки! Без варіння! Зберігаю полуницю “Свіжою” протягом 1 року!

Сьогодні поділюсь, як я зберігаю полуницю у власному соці і Вам рекомендую

Інгредієнти:

  • Полуниця – 3 кг
  • Цукор – 3 кг

Приготування

Полуницю краще використовувати щойно зібрану, вона дає найбільше аромату та смаку.

Заливаю полуницю холодною водою і залишаю на п’ять хвилин, щоб з неї зійшов пил і дрібне сміття.

Потім обережно промиваю під проточною водою. Очищаю кожну ягідку від чашолистків та плодоніжок.

Якщо трапляються дуже великі, розрізаю на кілька частин.

До ягід додаю 3 кг цукру у співвідношенні 1:1. Частину цукру залишаю, вона знадобиться пізніше.

Засипаю полуницю і залишаю на три години, щоб пустила сік. За цей час кілька разів обережно перемішую, щоб цукор рівномірно розійшовся.

Після настоювання розкладаю полуничну масу у чисті сухі скляні банки.

Додаю зверху відкладену частину цукру, накриваю кришками і щільно закриваю

Дуже важливо, щоб повітря не потрапило всередину, тільки тоді полуниця не втратить свій смак та аромат і збережеться надовго.

Можна зберігати у холодильнику до 12 місяців. Якщо не дотримуватись чистоти і щільності закривання, може зіпсуватися, тому краще не нехтувати цими простими правилами.

Смачного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *