Фарширувати перці можна самими різними начинками, в основному всі роблять з м’ясним фаршем. Пропоную один з найсмачніших варіантів – з капустою.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- солодкий перець, 3 кг;
- капуста, 1 шт;
- морква 2 шт;
- часник, 1 головка;
- перець гострий на смак, можна 1 шт;
- петрушка пучок;
- вода, 1 л;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 150 г;
- оцет 9%, 150 мл;
- олія соняшникова, 100 мл.
Фарширований перець: процес приготування
Перець вибирайте щільний, без гнилі і ушкоджень. В ідеалі – це червоний, м’ясистий перчик. Моркву натираємо на грубій терці.
Солодкий перець очищаємо від плодоніжки, насіння і бланшируємо в киплячій воді кілька хвилин.
Петрушку і часник, гострий перець дрібно ріжемо, капусту тонко шаткуємо. Перемішуємо овочі.
Тепер фаршируємо щільно кожен перчик овочами.

Акуратно і щільно укладаємо перчик в банки.
Для маринаду змішуємо воду з цукром і сіллю, соняшниковою олією, доводимо до кипіння, варимо кілька хвилин, вливаємо оцет і варимо хвилину.
Заливаємо маринад в банки, накриваємо кришками.
У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо гарячу воду і стерилізуємо з моменту закипання 2 л банки 25 хвилин, 3 л банки – 30 хвилин.
Закручуємо кришками, залишаємо охолоджуватись. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
