5 Грудня, 2023
Дуже смачні помідори на зиму, усі хто пробує їх просять рецепт

Дуже смачні помідори на зиму, усі хто пробує їх просять рецепт

Дуже смачні закатані помідори на зиму, навряд Ви такі куштували.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти з розрахунку на банку 1л:

  • Помідори – 10 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. Ложка.
  • Цукор – 1 ст. ложка.
  • Оцет 9% – 1 ч. Ложка.
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки.
  • Пучок петрушки.

Спосіб приготування помідорів на зиму:

Банки заздалегідь потрібно простерилізувати, а кришки прокип’ятити.

1. Ріпчасту цибулю необхідно нарізати тонкими кільцями. Свіжу зелень нарізати.

2. Найкраще використовувати помідори овалоподібної форми. Помідори розрізати навпіл і вирізати плодоніжки.

3. На дно банки відправити чорний перець горошком. Можна використовувати суміш перців, так навіть буде смачніше. Так само відправити 2 зубчики часнику, їх необхідно розрізати навпіл. У кожну банку влити по 2 ст. ложки рослинної олії.

4. Викласти шар з помідорів, потім зелень і кільця цибулі. Так необхідно заповнити доверху банок. Потім в кожну банку додати цукор (1 ст. ложка) і сіль (1 ч. ложка).

5. Заповнені банки доверху залити крутим кип’ятком. Прикрити кришками.

6. На дно глибокої каструлі постелити рушник. На рушник встановити банки прикриті кришками. У каструлю налити теплу воду до плічок банок. З моменту закипання стерилізувати 10 хвилин.

7. Через зазначений час вийняти банки. У кожну банку влити по 1 ч. ложки оцту 9%, а потім щільно закрити кришками. Перевернути банки кришками вниз і огорнути ковдрою або рушником до повного охолодження.

Приємного апетиту і вдалих заготовок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *