29 Листопада, 2023
Кабачки на зиму зі смаком білих грибів: покроковий рецепт з фото

Кабачки на зиму зі смаком білих грибів: покроковий рецепт з фото

Якщо не знати що це кабачки, то можна подумати що ви їсте білі грибочки.

Завдяки правильному поєднанню спецій, кабачки за смаком нагадують білі гриби. Приготуйте невелику партію на пробу і ви.

Я закатую 10 літрів на зиму такої заготовки, додаю кабачки в різні салати або просто подаю з картоплею і м’ясом. Дуже смачно.

Складові:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • часник – 4 зуб;
  • сіль – 1 ст. лож;
  • чорний мелений перець – 1 ч. лож;
  • цукор – 3 ст. лож;
  • рослинна олія – 120 мл;
  • оцет 9% – 120 мл;
  • перець чилі – 1 шт;
  • кріп – 20 гр;
  • петрушка – 20 гр.

Консервовані кабачки на зиму, покроковий рецепт приготування

1. Кабачки помити і порізати невеликими брусочками. Скласти в глибоку миску або каструлю. Вибирайте молоденькі невеликі кабачки.

Кабачки на зиму зі смаком білих грибів: покроковий рецепт з фото

2. Часник почистити і подрібнити, додати до кабачків.

3. Туди ж додати сіль, цукор, рослинну олію, чорний перець.

4. Додати оцет, подрібнену зелень, і порізаний кільцями гострий перець чилі (перець чилі можна замінити дрібкою червоного меленого перцю.).

5. Вміст миски гарненько перемішати.

6. Залишити на столі на 3 години.

Кабачки на зиму зі смаком білих грибів: покроковий рецепт з фото

7. За цей час підготувати банки. їх потрібно добре помити.

8. Розкласти заготовку по банкам, разом з соком який вони виділили.

9. Стерилізувати 7-8 хвилин.

10. Вийняти з води і закатати. Перевернути кришкою вниз і укутати в що щось тепле.

11. Після того як вони повністю охолонути перенести в льох або комору.

Кабачки на зиму зі смаком білих грибів: покроковий рецепт з фото

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *