29 Листопада, 2023
5 рецептів смачної італійської пасти: як в ресторані. Суцільне задоволення!

5 рецептів смачної італійської пасти: як в ресторані. Суцільне задоволення!

Навіть не думайте відмовлятися від макаронних виробів, мотивуючи це тим, що від них можна набрати вагу. 

Подивіться на італійців: вони їдять пасту на сніданок, обід і вечерю, а виглядають просто приголомшливо. Все тому, що макарони там виробляють з твердих сортів пшениці, а в процесі приготування додають «правильні» інгредієнти. Але як приготувати італійську пасту так, щоб упаковки спагеті не затримувалися на полиці?

По-перше, завжди готуйте з соусом. Ні, це не кетчуп з банки. Це вершкова або томатна основа з додаванням м’яса, сиру і зелені. По-друге, не бійтеся експериментувати зі спеціями, адже крім перцю, є ще стільки різних ароматних прянощів. По-третє, щоб італійські макарони не розварилися, тримайте їх у воді на 3 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. А потім ще протушкуйте з соусом.

“Болоньєзе” (новий спосіб)

Складові:

  • 300 г спагеті
  • 300 г м’ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 2-3 зуб. часнику
  • 200 г плавленого сиру
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 0,5 пуч. зелені
  • рослинної олії за смаком
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Як приготувати пасту в домашніх умовах? Відваріть спагеті.
  2. Обсмажте подрібнену цибулю. Додайте фарш. Доведіть до готовності м’ясо.
  3. Всипте тертий сир і почекайте, поки він розплавиться.
  4. Додайте пропущений через прес часник, томатну пасту. Потушкуйте під кришкою. Додайте пару столових ложок води, посоліть і поперчіть.
  5. Всипте подрібнену зелень.
  6. Подавайте м’ясний соус зі спагеті.

Спагеті з курячою грудкою

Складові:

  • 1 куряча грудка
  • 400 г макаронних виробів
  • 200 мл вершків жирністю 20%
  • 1 цибулина
  • 20 г вершкового масла
  • сіль, прованські трави за смаком

Приготування:

  1. Відваріть грудку в підсоленій воді. Остудіть і наріжте кубиками.
  2. Обсмажте подрібнену цибулю на маслі. Додайте до неї м’ясо. Обсмажуйте десь 3 хвилини.
  3. Влийте в пательню вершки, тушкуйте під кришкою 4 хвилини.
  4. Відваріть пасту. Пересипте в пательню, додайте сіль і прованські трави. Перемішайте, а потім подавайте пасту з курячими грудками.

З креветками

Складові:

  • 250 г макаронних виробів
  • 200 г креветок
  • 150 мл вершків
  • 20 г соняшникової олії
  • 0,5 цибулини
  • 2 зуб. часнику
  • 0,5 пуч. петрушки
  • сіль, суміш перців за смаком

Приготування:

  1. Щоб приготувати пасту з часниковим соусом, подрібніть зубчики часнику і цибулю. Обсмажуйте в олії протягом декількох хвилин.
  2. Додайте в пательню креветки та готуйте ще три хвилини. Не забудьте приправити все сіллю і перцем.
  3. Влийте вершки й доведіть масу на пательні до кипіння. Всипте подрібнену зелень.
  4. Зваріть макаронні вироби та полийте таким вершково-часниковим соусом.

Паста “Аматрічана”

Складові:

  • 400 г спагеті
  • 1 кг помідорів
  • 300 г копченої грудки
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Наріжте грудину невеликими кубиками.
  2. Ошпарте помідори, зніміть шкірку і теж наріжте їх кубиками.
  3. Обсмажуйте грудку на оливковій олії протягом 4 хвилин. Додайте до неї подрібнену цибулю. Зачекайте ще 2 хвилини. Додайте помідори, сіль і перець, тушкуйте 5 хвилин.
  4. Зваріть спагеті аль денте. Пересипте їх на пательню, перемішайте, прогрівайте до 4 хвилин. Паста з помідорами готова.

“Карбонара” з вершками

Складові:

  • 200 г бекону
  • 2 зуб. часнику
  • 200 мл вершків жирністю 20%
  • 0,5 ст. л. томатної пасти
  • 200 г спагеті
  • 0,5 л води
  • 100 г пармезану
  • 2 гілочки базиліка
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Наріжте бекон, обсмажте в глибокій пательні. Всипте подрібнений часник. Обсмажуйте ще 3 хвилини.
  2. Влийте вершки, посоліть, поперчіть, а також додайте томатну пасту. Зачекайте, поки маса закипить, зменште вогонь і варіть до загустіння.
  3. Відваріть спагеті до напівготовності. Пересипте в пательню. Додайте базилік. Потім тушкуйте в соусі до готовності. Посипте “Карбонару” з вершками пармезаном перед подачею.

Кожна італійка, що поважає себе, не замовляє пасту в ресторані, а готує її в будинку. У кожної свої прийоми й кілька випробуваних рецептів. Ніхто не зможе перешкодити вам стати справжньою італійкою у своєму будинку. У вас вже є п’ять дивовижних рецептів, а значить, приготування італійської пасти пройде без проблем, а результат принесе одне задоволення.

Обов’язково поділися цими рецептами зі своїми друзями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *