У багатьох жінок склався стереотип, що яблука, запечені в духовці – страва виключно дієтична.
Насправді якщо ви хочете отримати максимум користі від цих плодів, їжте їх сирими та в сезон дозрівання. До того ж крім приголомшливо корисних страв з яблуками існують також вельми апетитні яблучні десерти.
Розвантажувальні дні на запечених яблуках дуже популярні серед знаменитостей. Навіть якщо ви не дотримуєтеся суворої дієти, а просто хочете підготувати організм вітамінами до прийдешньої зими, вам стане в пригоді наша добірка. Ми постаралися зібрати найсмачніші рецепти запечених яблук. До того ж ці страви ще й дуже поживні.
Яблука з чорносливом і сметаною

Складові:
- 50 г чорносливу
- 3 ст. л сметани
- 1,5 ст. л цукру
- 5 яблук
Приготування:
- Чорнослив промийте і залийте окропом на хвилин 15. Далі дрібно його наріжте і змішайте зі сметаною і цукром. У яблук зріжте верхівки, виберіть серцевини.
- Вистеліть деко фольгою і викладіть на нього яблука. Начиніть їх чорносливом зі сметаною і цукром. Запікайте десерт пів години при 180 градусах.
Яблука в карамелі

Складові:
- 7 яблук
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 ч. л. кориці
- 0,5 ч. л. солі
- 3 ст. л. борошна
- 330 г коричневого цукру
- 115 г вершкового масла
- 100 г білого цукру
Приготування:
- Яблука очистьте від шкірки й серцевини, поріжте їх великими кубиками. Збризніть кубики лимонним соком, додайте ложку кориці, сіль, 2 ложки борошна і 220 г коричневого цукру. Перемішайте все і викладіть у форму.
- Вершкове масло наріжте шматочками та змішайте його з борошном, білим цукром, залишками коричневого цукру і корицею. Цією сумішшю рівномірно покрийте яблука.
- Випікайте страву 40-45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Карамель повинна затвердіти, а яблука, навпаки, розм’якнуть. Перед подачею трохи остудіть. Можете додати кульку морозива.
Яблука з вівсянкою і горіхами

Складові:
- 4 яблука
- 120 г вершкового масла
- 4 ст. л. вівсяних пластівців
- 4 ст. л. коричневого цукру
- 3 ст. л. волоських горіхів
- 1 ч. л. кориці
- 0,25 ч. л. меленого мускатного горіха
- дрібка солі
Приготування:
- Зріжте верхівку яблук, очистьте їх від серцевин. Розм’якшене масло змішайте з вівсяними пластівцями, цукром, подрібненими волоськими горіхами, корицею, мускатним горіхом і дрібкою солі.
- Цією начинкою наповніть яблука. Покладіть їх у форму для запікання і накрийте фольгою. Запікайте в розігрітій до 190 ° C духовці пів години. Далі зніміть фольгу і готуйте ще 20 хвилин.
Яблука з сиром і безе

Складові:
- 4 яблука
- 0,5 банана
- 100 г сиру
- 2 ст. л. цукру
- 1 яєчний білок
Приготування:
- Зріжте у яблук верхівки, виріжте серцевини та викладіть фрукти на деко. Сир з бананом збийте блендером до однорідності. Цією сумішшю наповніть яблука і присипте їх столовою ложкою цукру. Запікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 10 хвилин.
- Білок збийте міксером. В процесі додавайте до нього цукор, що залишився. Утворену кулінарну «хмарку» розкладіть поверх кожного яблука. Запікайте при температурі 120 градусів ще 15-20 хвилин.
Яблука з курагою

Складові:
- 100 г коричневого цукру
- 50 г білого цукру
- 80 мл води
- 4 яблука
- 100 г кураги
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 0,5 ч. л. меленого імбиру
- 1 ст. л. вершкового масла
Приготування:
- Білий цукор і воду змішайте і перелийте в форму для запікання. Яблукам відріжте верхівки, очистьте фрукти від м’якоті.
- Коричневий цукор, корицю та імбир змішайте з курагою, порізаною кубиками. Цією сумішшю наповніть яблука, а потім перекладіть їх в сироп у формі.
- На кожне яблучко покладіть невеликий шматочок масла. Запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 40-50 хвилин. Полийте готові яблука сиропом перед самою подачею.
Яблука в горіховому паніруванні з родзинками

Складові:
- 50 г родзинок
- 50 мл рому
- 4 яблука
- 1 лимон
- 30 г мигдалю
- 30 г волоських горіхів
- 30 г фундука
- 60 г коричневого цукру
- 1 ч. л. кориці
- 60 г вершкового масла
- 4 палички кориці
Приготування:
- Родзинки замочіть в ромі або коньяку. Яблука очистьте від серцевини й полийте соком лимона. Подрібніть всі горіхи та змішайте. Також додайте до них половину цукру і мелену корицю.
- Яблука обмажте частиною м’якого масла і ретельно обваляйте в горіхах. Форму для запікання також змастіть маслом. Викладіть на неї яблука. Родзинки, цукор, що залишився, і приблизно 20 г масла перемішайте.
- Сумішшю начиніть яблука, а також вставте всередину по паличці кориці. Запікайте в розігрітій до 180° C духовці пів години.

Що цікаво, з такими смачними начинками запечені яблука зовсім не втрачають своїх корисних властивостей. Звичайно, страви з цукром і бананами дієтичними вже не назвуть, але такі страви стануть відмінним живильним сніданком для людей, які звикли до здорової їжі.
Візьміть на замітку! Приємного вам апетиту.