Після вживання ягоди у їжу хлопчику стало зле. Дитину доправили до лікарні у Дніпрі. Врятувати його лікарям не вдалося.
Суспільне намагається з’ясувати всі деталі події.
Чим може бути небезпечним вживання полуниці у їжу
Як мовиться на сайті Міністерства охорони здоров’я України, полуниця очолює перелік забруднених продуктів. Ягоду обробляють фунrіцидами та інсектицидами, які мають недопустити появу плісняви та хвороб рослин.
“В Україні вільно продаються канцер0генні, нейр0токсичні, 0труйні чи шкідливі для гормональної системи засоби захисту рослин, як-то метил йодид, метилбромід, хлорпікрин (відомий як іприт), піракл0стробін. У США їх намагаються усунути з ринку та заборонити”, — мовиться у повідомленні.
Також полуниця може бути джерелом nаразитарних інфекцій та гепатиту А, якщо виросла на забруднених феkаліями полях чи якщо її збирали хворі на гепатит А люди.
Тому у МОЗ наголошують, ягоду слід вирощувати з використанням сертифікованих засобів захисту та добрив і завжди ретельно мити перед споживанням.