Ця страва рятує мене, коли часу на приготування вечері є зовсім небагато або не хочеться довго стояти біля плити.
Впевнена, що цей рецепт знайомий багатьом господиням. Насправді, це той же рататуй, тільки з фаршем. Я підгледіла його в інтернеті і тут же вирішила спробувати. Тим більше, свіжі кабачки і молода картопля під рукою.
Що потрібно:
- Кабачки — 2 штуки
- Фарш — 400 грам
- Картопля — 2 штуки
- Помідор — 2 штуки
- Сметана — 2 столові ложки
- Сир м’який — 150 грам
- Цибуля — 1 невелика цибулина
- Сіль, перець, спеції — за смаком
Готуємо
Я зазвичай відразу готував фарш. Цибулю нарізаю дуже дрібно. Фарш викладаю в глибоку миску, сюди ж додаю цибулю і спеції, трохи солю. Добре перемішую і залишаю.
Кабачки беру молоді, тоді з них не потрібно знімати шкірку і видаляти насіння. Нарізаю їх кружками. Кружки по ширині роблю приблизно 1-1,5 сантиметра. Картоплю чищу і також нарізаю кружками. І помідори ріжу кружечками. Буде ідеально, якщо кабачок, картопля і помідори будуть приблизно однаковими в діаметрі.
Для цієї страви я завжди беру НЕ деко, а форму для запікання. У неї зручніше викладати овочі. Беру спочатку кабачок, на нього кладу трохи фаршу, а зверху кружок картоплі. З іншого боку на кабачок кладу кружок помідора. Овочі викладаю в форму на ребро так, щоб кружок картоплі від однієї «заготовки» стикався з кружечком помідора від іншої «заготовки». Зверху овочі промазую сметаною і посипаю тертим сиром. Відправляю в розігріту духовку приблизно на годину.

Часу на приготування такої вечері у мене йде зовсім небагато. Поки овочі запікаються, я можу зайнятися й іншими справами. А коли вечеря готова, дістаю її з духовки і годую родину.
Приготуйте таку вечерю своїй родині, будьте впевнені, вона їм обов’язково сподобається!