23 Червня, 2024
“Ми не станемо стороною конфлікту”: У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

“Ми не станемо стороною конфлікту”: У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

Члени німецького парламенту від урядових “Зелених” та “Вільних демократів”, а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України.

“Це розвантажить українську протиповітряну оборону та дозволить їй захистити фронт”, – заявив представник ХДС Родеріх Кізеветтер.

Як приклад, опозиціонер згадав про Ізраїль, якому у квітні США, Франції та Британія допомогли відбити масовану повітряну атаку з боку Ірану та його проксі. За його словами, це говорить про те, що держави, які в подібній ситуації надали допомогу, автоматично не стають сторонами конфлікту.

За даними видання FAZ, ідея використання систем ППО НАТО, розгорнутих в Румунії і Польщі і керованих силами НАТО, для збивання російських безпілотників над Західною Україною була запропонована Ніко Ланге, експертом Мюнхенської ради безпеки (MSC) і колишнім заступником генерального секретаря НАТО запропонований генерал-лейтенантом Хорстом Генріхом Браусом.

За словами Ланге, це дозволило б створити 70-кілометрову безпечну зону на українському кордоні і могло б розвантажити українські сили протиповітряної оборони на інших ділянках фронту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *