24 Червня, 2024
Україні через війну загрожує міграційна криза: Лібанова розповіла подробиці

Україні через війну загрожує міграційна криза: Лібанова розповіла подробиці

Робочої сили в Україні не вистачає вже зараз, після завершення війни ця недостача може бути катастрофічною.

Робочої сили в Україні не вистачає вже зараз. Після завершення війни ця недостача може бути катастрофічною, тому доведеться запрошувати мігрантів з інших країн.tsn.ua

Про це у коментарі телеканалу “Еспресо” заявила директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Елла Лібанова.

Розмова відбулась у Львові під час форуму “Україна – Польща”, на якому, зокрема, обговорювали стратегію повернення українських мігрантів. Елла Лібанова додала, що робочої сили в Україні не вистачає вже зараз. Після завершення війни ця недостача може бути катастрофічною.

“Якщо ми не зможемо самі себе забезпечити робочою силою. А ми не зможемо. То доведеться когось запрошувати з інших країн. Скоріше за все – це будуть люди з менш розвинених країн. Зазвичай це так відбувається. Але якщо в Україні будуть цікаві для молоді стартові умови, то можуть приїхати і поляки, і з країн Балтії, можуть приїхати і з Центральної Європи, Західної Європи – це абсолютно можливо”, – заявила вона.

За даними ООН, за кордоном перебуває понад 6,5 мільйонів українців. Це ті біженці, які поїхали через вторгнення Росії. Третина з них – це люди до 18 років. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *