26 Грудня, 2024
Ароматний та ніжний торт без випічки. Він просто тане в роті

Ароматний та ніжний торт без випічки. Він просто тане в роті

За цим рецептом торт готують без використання духовки! Виглядає він дуже апетитно, має ніжну текстуру та неперевершений смак. Діти будуть в захваті від такого десерту

Складові:

Тісто:

  • Курячі яйця 4 шт.;
  • Цукор пісок 90 гр.;
  • Ванілін чи ванільний цукор 10 гр.;
  • Свіже молоко чи кефір 200 мл.;
  • Масло вершкове 60 гр.;
  • Пшеничне борошно 140 гр.;
  • Порошок какао 30 гр.;
  • Харчова сода 1 ч. л.

Крем:

  • Свіже молоко 500 мл.;
  • Курячі яйця 2 шт.;
  • Цукор пісок 45-70 гр.;
  • Пшеничне борошно 50 гр.;
  • Ванілін чи ванільний цукор 10 гр.;
  • Масло вершкове 60 гр.;
  • Чорний шоколад 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. У ємності збийте в однорідну масу яйця для крему з цукром, ванільним цукром, борошном та невеликою кількістю молока від загального об’єму.
  2. Розведіть масу залишеним молоком та проваріть на мінімальному вогні до утворення щільної маси.
  3. Зніміть її з вогню та поклавши зверху харчову плівку, залиште повністю охолоджуватись.
  4. Розтопіть шоколадну плитку, з’єднайте з м’яким вершковим маслом та збийте все на протязі 1 хвилини.
  5. Додайте заварну масу невеликими частинами, не перестаючи збивати крем.
  6. Збийте яйця в пишну піну, додайте цукор, ванільний цукор та продовжуйте збивати поки не утвориться міцна маса.
  7. З’єднайте її з молоком, розтопленим вершковим маслом та перемішайте.
  8. Пшеничне борошно змішайте з порошком какао, харчовою содою, просійте цю суміш через сито, всипте в попередню масу та добре перемішайте, щоб не було грудочок.
  9. Намастіть пательню, діаметром не менше 21-23 см., олією, вилийте 2 половника приготованого тіста та прикривши кришкою смажте на середньому вогні.
  10. З одного боку 70-80 секунд, переверніть та знявши кришку ще 10-20 секунд.
  11. Повинно вийти 7 млинців, в яких обріжте краї приклавши зверху кришку чи тарілку.
  12. На підставку покладіть охолоджений корж, змастіть його близько 3-4 ст. л. крему та продовжуєте так до кінця.
  13. Всю поверхню та боки, також, намастіть цим кремом.
  14. Обрізки коржів перетріть на крихти та посипте ними зверху й з боків.
  15. Відправте готовий торт до холодильника на 1-2 години для просочування.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *