16 Вересня, 2025
Беру яйце, борошно та молоко. Готую найсмачніші домашні булочки

Беру яйце, борошно та молоко. Готую найсмачніші домашні булочки

Із запахом тільки приготовленої домашньої випічки мало що може зрівнятися. А смак у неї такий, що передати неможливо.

Сьогодні ми з вами приготуємо булочки, які можуть стати чудовим доповненням до чашки гарячого напою або для перекусу.

Покроковий рецепт приготування страви:
У тепленьке молоко висипаємо дріжджі, цукор, сіль, ваніль, вливаємо яйце. Віночком трохи збиваємо і даємо трохи постояти.

Відміряємо необхідну кількість борошна та додаємо в молоко частинами. Замішуємо. Потім нарізаємо невеликими шматочками вершкове масло і вже руками на присипаній борошном поверхні домішуємо тісто.

Накриваємо його плівкою, зверху додатково рушником і залишаємо хвилин на 40. Через цей час ще раз тісто вимішуємо, ділимо на кульки приблизно 5 см у діаметрі.

Накриваємо кульки плівкою і рушником та залишаємо в такому вигляді хвилин на 20. Потім кожен розкачуємо в корж (її товщина має бути близько 1 см). Три розрізи робимо у середині кожної.

Булочки можна або підсмажити в олії, або запекти в духовці. Готові булочки можна притрусити цукровою пудрою, також до тіста можна додати родзинки або інші сухофрукти.

Експериментуйте, але головне готуйте із задоволенням!

Ось що нам знадобиться:
по 10 гр сухих дріжджів та ванільного цукру;

молоко (жирність середня) – 230 мл.;
борошна – 360 гр.;
цукру – 1 ст.л. з гіркою;
одне яйце та грам 30 вершкового масла

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *