Із запахом тільки приготовленої домашньої випічки мало що може зрівнятися. А смак у неї такий, що передати неможливо.
Сьогодні ми з вами приготуємо булочки, які можуть стати чудовим доповненням до чашки гарячого напою або для перекусу.
Покроковий рецепт приготування страви:
У тепленьке молоко висипаємо дріжджі, цукор, сіль, ваніль, вливаємо яйце. Віночком трохи збиваємо і даємо трохи постояти.
Відміряємо необхідну кількість борошна та додаємо в молоко частинами. Замішуємо. Потім нарізаємо невеликими шматочками вершкове масло і вже руками на присипаній борошном поверхні домішуємо тісто.
Накриваємо його плівкою, зверху додатково рушником і залишаємо хвилин на 40. Через цей час ще раз тісто вимішуємо, ділимо на кульки приблизно 5 см у діаметрі.
Накриваємо кульки плівкою і рушником та залишаємо в такому вигляді хвилин на 20. Потім кожен розкачуємо в корж (її товщина має бути близько 1 см). Три розрізи робимо у середині кожної.
Булочки можна або підсмажити в олії, або запекти в духовці. Готові булочки можна притрусити цукровою пудрою, також до тіста можна додати родзинки або інші сухофрукти.
Експериментуйте, але головне готуйте із задоволенням!
Ось що нам знадобиться:
по 10 гр сухих дріжджів та ванільного цукру;
молоко (жирність середня) – 230 мл.;
борошна – 360 гр.;
цукру – 1 ст.л. з гіркою;
одне яйце та грам 30 вершкового масла