27 Липня, 2025
Всі мої рідні та сусіди так закривають багато років. Кабачки «По-селянськи», дуже смачні.

Всі мої рідні та сусіди так закривають багато років. Кабачки «По-селянськи», дуже смачні.

Бабусин рецепт салату з кабачків по селянськи! Рецепт настільки простий, що навіть новачки впораються з першої спроби, а результат перевершує всі очікування — у мене ці кабачки зникають першими з усіх запасів!

Інгредієнти:

  • кабачки 1100 кг
  • цибуля 700 г
  • морква 700 г
  • олія 100 мл
  • томатна паста 140 г
  • цукор 50 г
  • сіль 25 г
  • петрушка
  • оцет 9% 3 ст. л.

Приготування:

Цибулю ріжу тонкими чверть-кільцями. Моркву натираю на тертці для корейської моркви. Наливаю у сковорідку олію, добре розігріваю й викладаю цибулю. Постійно помішую і смажу до прозорості, приблизно 4–5 хвилин. Додаю моркву, ретельно перемішую й смажу ще 3–4 хвилини, поки овочі трохи осядуть і стануть м’якшими. Викладаю томатну пасту до овочів, знову перемішую й обсмажую ще 10 хвилин.

Кабачки мию під проточною водою й нарізаю доволі великими шматочками. Шкірку не знімаю, вона під час тушкування стає ніжною, а хрумкість зберігається. Висипаю кабачки у сковорідку, акуратно перемішую із засмажкою. Всипаю цукор та сіль. Знову все перемішую, накриваю кришкою й залишаю тушкуватись на середньому вогні 10 хвилин.

Через 10 хвилин додаю дрібно нарізану петрушку, перемішую й тушкую під кришкою ще 2–3 хвилини. Додаю оцет, востаннє перемішую овочі й даю їм потомитися ще 2 хвилини.

Поки тушкувались овочі, я простерилізувала банки. Стерилізую в духовці: ставлю банки на деко у розігріту духовку при температурі 150–160°C на 15 хвилин. Кришки тим часом кип’ячу в каструльці.

Готовою овочевою сумішшю заповнюю банки. Накладаю щільно до самого верху. Закручую герметично кришками, перевертаю догори дном і вкриваю рушником до повного вистигання

От і все! Маю чудову, хрумку й ароматну закуску, яку із задоволенням відкриваю взимку. Зберігається вона в мене в коморі при кімнатній температурі — стоїть спокійно аж до весни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *