Варіант успішної заготівлі сподобається всім господиням. На зиму рекомендується мати парочку банок такої смачної та корисної тушкованої капусти.
Незвичайна закуска виручить у будь-якій ситуації, смачна і поживна страва буде дуже доречною, особливо, коли на порозі несподівані гості.
Ось що нам знадобиться:
1,5 кг капусти;
0,25 кг моркви;
0,25 кг цибулі;
1,5 ч. л. солі без гірки;
2 ч. л. цукру;
0,25 склянки оцту 9%;
0,25 склянки соняшникової олії;
100 гр. томатної пасти;
0,5 склянки води;
2 шт. лаврового листа;
4 шт. перцю запашний горошок;
1 ч. л. чорного перцю горошком;
2 шт. гвоздики;
0,25 ч. л. насіння коріандру.
Покроковий рецепт приготування страви:
Використовуйте капусту пізніх сортів із щільною масою та пружними качанами. Нарізайте їх тонкими довгастими смужками або скористайтеся теркою.
Цибулю почистіть, промийте під проточною водою і наріжте кубиками середнього розміру.
Моркву очистіть, вимийте та натріть на середній тертці. Відправте морквину на розігріту зі олією сковорідку і обсмажте з цибулею 10 хв.
Додайте капусту і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин.
У суху капусту додайте кип’яченої води, а також томатну пасту і протушкуйте ще 15-10 хвилин.
Посоліть, додайте цукор, приправи, в кінці влийте оцет, перемішайте і зніміть через 2 хвилини з вогню.
Готову тушковану капусту розкладіть по банках і закатайте