26 Грудня, 2024
Дуже м’які і смачні пиріжки з капустою

Дуже м’які і смачні пиріжки з капустою

Тісто по цьому рецепту вийде дуже м’яким і смачним, воно відмінно підходить для випічки пиріжків.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Для приготування буде потрібно:

Для тіста:

  • борошно – 500 гр
  • дріжджі – 10 гр
  • цукор – 2 ст.л
  • сіль -1 ч.л
  • масло рослинне – 50 мл
  • жовтки – 2 шт. (Від курячого яйця)
  • молоко -250 мл
  • вода – 50 мл

Для начинки:

  • капуста – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • сіль – 1 ч.л. (без гірки);
  • перець чорний мелений – ¼ ч.л;
  • масло рослинне – 70 100 мл. (для смаження капусти);
  • молоко – 50 мл. (для змащування пиріжків).

Готуємо смачні пиріжки з капустою

Для початку займемося начинкою, тонко нашаткувати капусту, порізати цибулю півкільцями. Поставити сковороду на плиту, налити масло рослинне трохи розігріти і покласти в неї капусту з цибулею, потушкувати 5 хвилин під кришкою, потім посолити, поперчити і перемішати, смажити до коричневого кольору періодично помішуючи. Коли капуста буде готова відставити її в сторону, остудити.

Тепер можемо зайнятися тістом. У чашу влити тепле молоко, воду, покласти цукор, дріжджі і перемішати до однорідності. Залишимо суміш на 15 хвилин. Потім додамо жовтки двох яєць, сіль, масло рослинне, частину просіяного борошна і перемішуємо до однорідної маси, після додаємо решту просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто. Вкриваємо чашу з тістом харчовою плівкою або рушником, прибираємо в тепле місце на годину.

Після викладаємо тісто на присипаний борошном стіл і трохи обминємо. Ділимо тісто на рівні частини приблизно по 50-70 гр. Розминаємо руками кульку тіста в коло або розгортаємо качалкою на столі в невеликий коржик, викладаємо на корж з тіста по столовій ложці начинки, міцно з’єднуємо краями, викладаємо швом в низ на деко застелений пергаментним папером. Дати настоятися протягом 20 хвилин, накривши рушником.

Перед тим як прибирати пиріжки в духовку змастіть їх молоком

Пекти в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ° С. 15-20 хвилин. До красивого коричневого кольору.

Замітка!

Духовки у всіх різні орієнтуйтеся на свою.

Всім смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *