18 Серпня, 2025
Дуже швидки, смачний овочевий салат “Чехарда” на зиму, без стерилізації.

Дуже швидки, смачний овочевий салат “Чехарда” на зиму, без стерилізації.

Овочевий салат “Чехарда”, з’їдається в числі перших. Він дуже простий у приготуванні і до того ж готується з найдоступніших інгредієнтів!

Інгредієнти:
Морква 1 кг.
Перець болгарський 1 кг.
Перець гострий (за смаком і за бажанням)
Огірки 1 кг.
Баклажани 1 кг.
Цибуля 1 кг.
Томат 3 літри
Соняшникова олія 200 мл.
Оцет 6%
Цукор 250 гр.
Сіль 100 гр.
Пучок петрушки
Пучок кропу
Часник 3 головки
Покроковий рецепт приготування:

У 3 літри томата (не солоного) додати 200 мл. олії, 200 мл. оцту, 250 гр. цукру, 100 гр. солі – закип’ятити.

Всі овочі добре помити. Почистити моркву, цибулю, часник і перець.

В огірках і баклажанах обрізати хвостики. Всі овочі нарізати кубиками.

Часник подрібнити через часникодавилку (або дрібно порізати).

У киплячий томат класти по черзі з інтервалом в 5 хвилин (періодично помішуючи):

моркву
перець болгарський і гострий
огірки
баклажани
цибулю
зелень
часник
Після того як поклали часник – прокип’ятити ще 10 хвилин.

Розлити по стерильним банкам, закатати стерильними кришками. Прибрати під теплу ковдру до повного охолодження.

Приємного вам апетиту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *