12 Вересня, 2025
Закриваю Капусту своїм улюбленим способом: салат на швидку руку або добавка в супи, ділюсь рецептом.

Закриваю Капусту своїм улюбленим способом: салат на швидку руку або добавка в супи, ділюсь рецептом.

Баночка такої заготівлі з’їдається за вечерею за лічені хвилини!

Простий склад, але як смачно виходить, ммм! Спробуйте і Ви – це справжня “виручалочка” в холодну пору року!

Інгредієнти:
На 3 баночки по 720 мл.

Капуста 1 кг.

Помідори 1 кг.
Цибуля 500 гр.
Морква 500 гр.
Болгарський перець 500 гр.
Олія 200 гр.
Цукор 2 ст. л.
Сіль 2 ст. л.
Лавровий лист 3 шт.
 Чорний перець горошком
Оцет 9% 2 ст. л.
Приготування:

  1. Цибулю нарізаємо чверть-кільцями.
    Моркву натираємо на тертці для “моркви по-корейськи“.
  2. У каструлі розігріваємо олію і відправляємо обсмажувати цибулю та моркву. Смажимо до прозорості цибулі.
  3. Помідори необхідно очистити від шкірки та нарізати кубиком.

Очищаємо так: робимо надрізи, опускаємо в киплячу воду на 1 хвилину і перекладаємо в крижану воду на кілька секунд. Так шкірка очищається ідеально.

  1. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
  2. Нарізані помідори та перець відправляємо в каструлю до овочів, перемішуємо, додаємо лавровий лист,  чорний перець горошком.
    Ще раз все ретельно перемішуємо та тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
  3. Шинкуємо капусту і додаємо до інших овочів.
    Додаємо цукор, сіль, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
  4. За 2 хвилини до готовності додаємо оцет, перемішуємо та знімаємо з вогню.
  5. Розкладаємо  салат по заздалегідь стерилізованих банках, закручуємо кришками, ставимо дном вгору, укутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.

Взимку такі баночки справжні палички-виручалочки! Можна просто відкрити і з’їсти як салат, а можна додати в бульйон і зварити якийсь супчик нашвидкуруч! Обов’язково варто приготувати хоча б кілька баночок, вони обов’язково не раз виручать вас узимку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *