17 Вересня, 2025
Не всім це відомо! Ось чому завжди під час варіння яєць, потрібно додавати ложку соди.

Не всім це відомо! Ось чому завжди під час варіння яєць, потрібно додавати ложку соди.

Іноді, коли починаєш чистити варені яйця, воно починає погано очищатись та більша частина яйця йде у смітник. Ця проблема виникає зі свіжими яйцями й очистити їх дуже складно

Але виправити ситуацію цілком можливо, потрібно зробити стрибки температур. Покладіть гарячі яйця у дуже холодну воду на пару хвилин. Але це врятує лише жовток від потемніння, а чищення не покращить. Так намагалися розв’язати проблему більшість господинь та були впевнені, що метод працює.

Очистити яйця допоможе сода. У каструлю не великого розміру додайте ½ чайної ложки соди. Максимальну кількість можна покласти – 1 чайну ложку. Ця суміш зробить розчин лужним, який зробить яєчну шкарлупу крихкою. Завдяки цьому у вас вийде гарно чистити яйця.

Спробуйте скористатися цією порадою й ви будете здивовані результатом. Білок яйця буде цілим, а шкарлупа з легкістю буде відставати від яйця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *