Пам’ятаєте ті самі пиріжки у булочних: трохи довгі, хрусткі зовні, повітряні та м’які всередині? Такі ж можна приготувати і вдома – вийде навіть смачніше!
Ось що нам знадобиться:
відвар картоплі (теплий) – 400 мл;
сіль за смаком;
яйце – 1 шт.;
дріжджі свіжі – 10 гр. (або 5 гр. сухих);
олія соняшникова – 50 мл (+ на обсмажування пиріжків);
борошно – 600 гр.;
картопля – 800 гр.;
сіль та перець за смаком;
цибуля ріпчаста (обсмажена) – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування страви:
Відваріть картоплю. Відвар злийте, дочекайтеся, поки трохи охолоне, потім використовуйте тісто.
Замісіть м’яке тісто на теплому відварі картоплі, свіжих (або сухих) дріжджах, солі, 50 мл олії, 1 яйці та просіяному борошні. Накрийте плівкою, накрийте рушником, залиште в теплому місці на 1,5-2 год.
Відварену раніше картопля помніть. Змішайте із обсмаженою цибулею. Додайте сіль та перець за смаком.
Змастіть олією робочу поверхню та руки. Перекладіть рідке, живе тісто на стіл. У жодному разі не додавайте борошна! Воно таким і має бути. Розділіть на 9-10 частин.
Кожну частину тіста пальцями розтягніть у коржик. Покладіть начинку, защіпніть краї.
Злегка розтягніть пиріжок, щоб він був витягнутим.
Обсмажте у великій кількості олії з обох боків.
Один на один як у булочній! Ті самі хрусткі та повітряні пиріжки