12 Вересня, 2025
Опеньки приготовані за цим рецептом вмить будуть розлітатись зі столу. Готуються гриби просто, а на смак неймовірно смачні. 

Опеньки приготовані за цим рецептом вмить будуть розлітатись зі столу. Готуються гриби просто, а на смак неймовірно смачні. 

Вдалий рецепт приготування смачних маринованих опеньків на зиму. Смакота, від якої важко відірватися
 Скоріше занотовуйте рецепт

Складові:

  • Гриби опеньки;
  • Білий цукор – 30 грамів;
  • Оцет – 60 мл.;
  • Велика сіль – 30 грамів;
  • Листя лавру – пару листків;
  • Кислота лимонна – пару грамів;
  • Перець чорний – 4 горошини.

Як зробити:

  1. Покладіть гриби у каструлю та варіть їх три рази по 15 хвилин, змінюючи воду.
  2. Останню воду потрібно виміряти, щоб знати скільки вам знадобиться рідини для маринаду. Рецепт розрахований на 400 мл.
  3. Всі складові помістіть у каструлю та варіть після закипання 5 хвилин.
  4. Розкладіть киплячі гриби у заздалегідь простерилізовані банки та закрийте кришками.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *