12 Вересня, 2025
Ох, смакота! Всім відомий Бограч по-закарпатськи. Покроковий рецепт наваристого супу.

Ох, смакота! Всім відомий Бограч по-закарпатськи. Покроковий рецепт наваристого супу.

Приготування:

І так, нам потрібно трохи смальцю (олії)

шматочок копченого сала або бекону,

1 шт цибулина,

1 шт моркви,

0,5 середнього кореня селери,

1 шт невеликої кольрабі,

4 шт картоплини,

0,5 шт солодкого перцю, м’ясо свинини,

яловичини від 0,5 кг і більше (м’яса треба багато, так смачніше),

1 ст л з верхом паприки,

дрібка кмину, сіль, чорний перець мелений, якщо є гуйяш-крем,

помідор або томат, зелень,

чіпепке.

Поїхали!

Беремо каструлю з товстим дном або казанок, розігріваємо і засипаємо нарізане кубиком сало, даємо витопитись жиру, додаємо цибулю і смажимо до золотавості.

Тепер час вкинути м’ясо, обсмажити, додати паприку, кмин, швидко перемішати, всипати всі овочі нарізані кубиком (крім картоплі), трохи обсмажити, долити трошки води і готувати на маленькому вогні до готовності.

Час додати картоплю, томат і води трохи більше бажаної густоти. Коли все готове, додати гуйяш-крем (у мене він гострий), сіль, перець за смаком та чілі по бажанню. Хто любить, можна вичавити часник. Можна додати чіпетке – маленькі галушки з тіста з яєць, солі і борошна. У мене були готові підсушені, то я їх додала разом з картоплею.

Вже в тарілку всипати зелень

Здається, все! Ось такий смачний та насичений Бограч у нас виходить!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *