Вирішила зробити овочевий пиріг по-новому. Тепер готую тільки за цим рецептом. Овочеву начинку додаю відразу в тісто і так випікаю. Виходить набагато ніжніше, ніж звичайний пиріг. А якщо зверху посипати тертим сиром, то від частування не відірватися.
за матеріалами Лебедине гніздо
Що знадобиться?
Для приготування овочевого ситного пирога візьміть:
- дві картоплини;
 - два томата;
 - один червоний солодкий перець;
 - пучок кропу;
 - п’ять великих курячих яєць;
 - 10 мілілітрів рафінованої олії;
 - 100 мілілітрів цільного молока;
 - щіпку солі;
 - пакетик розпушувача;
 - 250 грамів пшеничного борошна;
 - 100 грамів плавленого сиру;
 - тертий твердий сир за бажанням.
 
Як приготувати?
Картопля очистіть від шкірки і наріжте на невеликі кубики, точно так же подрібніть томати і болгарський перець. Кріп дрібно порубати.
У глибокій мисці злегка збийте вінчиком яйця і викладіть до них все овочі.
Всипте борошно і добре перемішайте інгредієнти, щоб овочі рівномірно розподілилися і перемішалися між собою.
Влийте тонкою цівкою масло і молоко, акуратно перемішуючи тісто.
Візьміть форму для запікання. Перелийте в неї і при необхідності розрівняйте лопаткою. Наріжте плавлений сирок на шматочки і викладіть їх зверху.
На закінчення посипте натертим сиром і відправите в духовку.
Готуйте 20-25 хвилин при 180 градусах.