Найулюбленішою стравою українців є смачне сало. Його можна їсти свіжим, трішки підсоленим, запеченим у духовці, маринованим, копченим та приготованим іншими способами. Тому, пропонуємо дуже простий рецепт такого ароматного, ніжного, пряного та неймовірно смачного сала
Складові:
- Грудинка або підчеревина 1 кг.;
- Питна вода 1 л.;
- Кухонна сіль 2 ст. л.;
- Мелений чорний перець 0,5 ч. л.;
- Перець духмяний горошком 15 шт.;
- Порошок каррі 0,5 ч. л.;
- «Хмелі-сунелі» 0,5 ч. л.;
- Часник 1 гол.;
- Лаврові листки 2 шт.
Спосіб приготування:
- З промитої та почищеної грудинки зріжте шкіру й наріжте на невеликі шматки.
- До каструлі налийте воду, посоліть, поперчіть та вкиньте лаврові листки.
- Шматки сала перекладіть до маринаду та дайте йому закипіти на вогні.
- Зберіть всю піну, що виділилася з сала та варіть його на протязі 20 хвилин.
- Далі зніміть з вогню покладіть подрібнені скибочками зубки часнику, приправу та порошок каррі.
- Поставте маринуватися сало в холодильник на протязі 12 годин.