Рецепти смачних супів на кожен день:
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок
Якщо ви любитель супів і хочете приготувати що-небудь новеньке – ця стаття саме для вас.
СУП З ФРИКАДЕЛЬКАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ
- 2 л води
 - 200 г м’ясного фаршу
 - 100 г моркви
 - 300 г картоплі
 - 100 г рису
 - 40 г зеленої цибулі
 - сіль, перець за смаком
 - лавровий лист
 - зелень за смаком
 
ПРИГОТУВАННЯ
- Закип’ятіть воду, покладіть в неї терту моркву і картоплю.
 - Сформуйте з фаршу фрикадельки.
 - Коли картопля буде наполовину готова, додайте фрикадельки, лавровий лист, посоліть і поперчіть за смаком.
 - За пару хвилин до готовності додайте подрібнену зелень і цибулю. Смачного!
 
СИРНИЙ СУП
ІНГРЕДІЄНТ
- 1,5 л води
 - 1,5 плавленого сирка
 - 1 невелика морква
 - 1 невелика цибулина
 - 4 середні картоплини
 
ПРИГОТУВАННЯ
- Очистіть картоплю, наріжте невеликими шматочками, залийте водою і поставте варитися.
 - Натріть моркву, дрібно наріжте цибулю, протушкуйте на олії.
 - Додайте моркву, цибулю і сир, нарізаний кубиками.
 - Час від часу помішуйте суп, поки сирок повністю не розчиняться в окропі. Посоліть за смаком. Варіть протягом 30 хв.
 
СИРНИЙ СУП З КУРКОЮ
ІНГРЕДІЄНТИ
- 400 г курячого філе
 - 2 картоплини
 - 1 велика морква
 - 180 г плавленого сиру
 - 2 л бульйону або води
 - зелень
 - лавровий лист, запашний перець горошком
 - сіль, перець за смаком
 
ПРИГОТУВАННЯ
- Куряче філе наріжте кубиками середньої величини.
 - Наріжте очищену картоплю кубиками, моркву – на півкругами.
 - Обсмажте філе на пательні в невеликій кількості оливкової олії.
 - Доведіть до кипіння, покладіть лавровий лист і запашний перець, додайте кубики філе.
 - Зменште вогонь і проваріть 7-10 хвилин.
 - Додайте овочі і варіть іще 10-15 хвилин.
 - Покладіть в суп плавлений сир, гарно розмішайте, щоб сир повністю розчинився.
 - Додайте сіль, перець і дрібно нарізану зелень. Перемішайте і зніміть суп з вогню. Смачного!
 
ОВОЧЕВИЙ СУП
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 морква
 - 1 цибулина
 - жменя білокачанної капусти
 - 1 свіжий огірок
 - 3-4 помідора
 - 0,5 болгарського перцю
 - сіль за смаком
 
ПРИГОТУВАННЯ
- Заздалегідь очистіть і наріжте всі овочі.
 - Покладіть нарізані овочі в каструлю шарами: 1-й шар – морква, 2-й шар – цибуля, 3-й шар – капуста, 4-й шар – огірок, 5-й шар – помідори, 6-й шар – болгарська перець.
 - Закрийте каструлю кришкою і тушіть овочі на повільному вогні 25-30 хвилин у власному соку. Якщо необхідно, можна додати трохи води. Періодично струшуйте каструлю.
 - Потім залийте вміст крутим окропом, посоліть, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
 - Суп готовий. Подавати з кропом, петрушкою і сметаною. Можна додати тертий часник і перець. Смачного!
 
МОЛОЧНИЙ СУП З ОВОЧАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 л молока
 - 400 г води
 - 400 г картоплі
 - 400 г цвітної капусти
 - 100 г моркви
 - 300 г зеленого горошку
 - 20 г вершкового масла
 - сіль за смаком
 
ПРИГОТУВАННЯ
- Наріжте моркву дрібними кубиками, протушіть в олії до забарвлення.
 - Розберіть капусту на окремі суцвіття.
 - Очищену картоплю наріжте маленькими кубиками.
 - Закип’ятить молоко, зніміть піну.
 - Доведіть воду до кипіння, посоліть, додайте картоплю і капусту. Коли знову закипить, додайте тушковану моркву.
 - Варіть на слабкому вогні до напівготовності, потім залийте гарячим молоком і доведіть до готовності.
 - Наприкінці додайте зелений горошок, прокип`ятіть і дайте настоятися 15 хвилин.
 - У тарілку з супом зверху покладіть шматочок масла. Смачного!
 
Рецептів супів існує незліченна кількість, тому кожного разу ви зможете спробувати новий варіант. Особливо цінними в морозні дні є теплі супи
Візьміть на озброєння рецепти цих смачних і корисних супів, які зможуть зігріти вашу сім’ю в холодну пору року