Недосвідчені господині не запасаються квашеною капустою про запас, побоюючись, що вона зіпсується. Як альтернатива використовується маринад, в якому часто фігурує оцет.
Такий продукт точно не зіпсується весь рік, але й користі для організму від нього, порівняно з квашеною капустою, ніякої.
Що додати до квашеної капусти
До речі, якщо капуста приготовлена правильно, то й зіпсується вона не скоро, принаймні не раніше, ніж закінчаться запаси.
Причин на те небагато. Найчастіше це недотримання технології приготування або закваска в невідповідній тарі (наприклад, емальований посуд зі сколами). Але зараз не про це.
Щоб капуста якомога довше залишалася смачною, красивою та хрумкою, потрібно додати до неї один консервант натурального походження.
Нічого не станеться з правильно заквашеною капустою, у банку з якою додані ягоди журавлини.
За своїм складом журавлина є натуральним консервантом, до того ж чудовою смаковою добавкою.
Ще можна додати зверху трохи рафінованої олії і тоді капуста простоїть при дотриманні умов зберігання до півроку