26 Грудня, 2024
Рецепт «Шкільних» біляшів. Готуються вони набагато простіше, ніж ви думаєте

Рецепт «Шкільних» біляшів. Готуються вони набагато простіше, ніж ви думаєте

Біляші, як і інші страви, відрізняються своєю простотою в приготуванні і доступним набором продуктів. Напевно, у багатьох закарбувалося в пам’яті їх дешевизна.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Перелік продуктів, з яких виходить 15 біляшів:

  • Вода – 200 грам
  • Борошно – + \ – 2.5 склянки
  • Цукор – 20 грам
  • Сухі дріжджі – 1,5 чайної ложки
  • Сіль – одна чайна ложка
  • Соняшникова олія без запаху – 40-60 грам

До теплої води підмішуємо цукор, три столові ложки борошна і дріжджі. Залишаємо масу до того часу, коли дріжджі вступлять в реакцію – повинні з’явитися бульбашки.

Через 15 хвилин після появи бульбашок, підмішуємо борошно, з’єднавши його перед цим з сіллю. Додаємо олію і починаємо вимішувати тісто. Після цього, готове тісто має постояти, щоб придбати необхідну еластичність. Це необхідно для комфортної роботи з ним.

Рецепт «Шкільних» біляшів. Готуються вони набагато простіше, ніж ви думаєте

В цей час підготуємо начинку. На 15 біляшів йде 400 грам готового фаршу

Для приготування фаршу нам знадобиться:

  • М’ясо – 250 грам
  • Цибуля – 120 грам
  • Свіжа або заморожена зелена цибуля – 30 грам
  • Сіль і чорний перець.

Якщо Ви переживаєте, що біляші недостатньо пропечуться, для першого разу можна використовувати тільки яловичий фарш. Я завжди беру наполовину свинячий і яловичий.

М’ясо і цибулю подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, солі, перчимо і додаємо дрібно нарізану зелену цибулю і перемішуємо.

Тісто ділимо на 15 рівних частин, з яких формуємо кружки. В середину кожного кружка кладемо невелику кількість м’яса і звертаємо тісто в кульку. Начинки багато не повинно бути, тому що вона не встигне в повній мірі приготуватись, а саме тісто може потекти через м’ясний сік

За один раз формуємо таку кількість біляшів, щоб вони помістилися на сковороді. Якщо відразу зробити всі 15 штук, то існує велика ймовірність, що тісто всередині промокне, і під час смаження м’ясний сік почне витікати.

Соняшникової олії потрібно трохи, наливаємо її всього на 2-3 сантиметри, сильно не розігріваємо, щоб біляші встигли повністю приготуватися.

Рецепт «Шкільних» біляшів. Готуються вони набагато простіше, ніж ви думаєте

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *