26 Грудня, 2024
Рецепт запашного хліба в мультиварке. Це просто, швидко і дуже смачно

Рецепт запашного хліба в мультиварке. Це просто, швидко і дуже смачно

Найсмачніший запашний хліб можна приготувати вдома за допомогою мультиварки, яка знайдеться майже у кожної господині. У деяких моделей передбачений режим «хліб», що складається з двох циклів — підйом тіста та випікання. Це дуже зручний спосіб приготування, особливо для початківців

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 200 гр.;
  • Борошно житнє 100 гр.;
  • Вода 200 мл.;
  • Олія ​​1 ст. л.;
  • Дріжджі сухі активні 1 ч. л.;
  • Цукор 1 ч. л.;
  • Сіль 0.5 ч. л.;
  • Розпушувач для тіста 1 ч. л.;
  • Насіння 1 жменя.

Спосіб приготування:

  1. Просійте обидва види борошна та перемішайте їх між собою.
  2. Додайте розпушувач, дріжджі та цукор.
  3. Воду перемішайте з олією та сіллю, додайте до сухих інгредієнтів та замісіть тісто.
  4. За бажанням, додайте в тісто сухі трави, ягоди ялівцю, цибулю, часник або для користі насіння соняшнику, гарбуза, льону.
  5. Змастіть колобок з тіста олією та помістіть його в чашу, також змащену олією.
  6. Покладіть тісто в центрі чаші на деякій відстані від її бортів, щоб йому було куди підійматися.
  7. Встановіть режим «йогурт» на 1-1,5 години або «мультиповар 30-40 градусів» на 1, — 1,5 години.
  8. Тісту потрібно до початку випічки піднятися в два рази, тому приблизно в середині часу, витягніть його з чаші, добре обімніть та поверніть на місце.
  9. Коли воно підійметься вдруге, включіть режим «випічка» на 1 годину й приблизно через 45 хвилин переверніть буханець.
  10. Нехай останні 15 хвилин хліб допікається з іншого боку.
  11. Після звукового сигналу бажано відразу ж витягти хліб, інакше на його поверхню може накапати конденсат.
  12. Готовий хліб на кілька хвилин вкрийте рушником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *