26 Серпня, 2025
Рецепт українських кручеників має мати кожна господиня. Збережи щоб не загубити!

Рецепт українських кручеників має мати кожна господиня. Збережи щоб не загубити!

Такий рецепт має мати кожна господиня, збережи щоб не загубити!

Українська кухня славиться різноманітністю страв, особливо з м’яса. М’ясні рулетики з начинкою, які хоч раз, але готувала кожна господиня, – національне українське блюдо, яке іменується кручениками або завиванцями, готується відносно недовго, а гостям подобається настільки, що тамтешнім господаркам доводиться готувати відразу подвійну порцію

Напередодні новорічних і різдвяних свят ми знайшли рецепт найсмачніших і простих у приготуванні кручеників, які точно полюбляться твоїм рідним і гостям. Ніжне м’ясо з начинкою і неймовірно ароматна підлива, яку хоч ложкою їж!

Курячі рулетики в духовці

Індигрідієнти

  • 4 курячих філе
  • 2 яйця
  • 50 г сушених білих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. жирних вершків або сметани
  • сіль, перець за смаком
  • зелень за смаком
  • масло рослинне для смаження

Приготування

Для початку підготуй м’ясо. Філе тонко наріж і гарненько отбей. Щоб працювати з м’ясом було ще простіше, можеш попередньо покласти його в морозильну камеру і злегка заморозити. Відбивні посолити, поперчити і залиш на 1-2 години маринуватися.

Сушені гриби залий невеликою кількістю води, поставити на вогонь і дай покипіти 3-5 хвилин. Гриби дістань з води, а вийшов відвар не виливай – він згодиться для приготування підливи.

Яйця посолити за смаком, збий за допомогою віночка, додай трохи подрібненої зелені і невелика кількість нарізаних грибів. Обсмаж омлет на рослинній олії з обох сторін.

Готовий омлет остудити, наріж смужками і акуратно виклади на кожен шматочок відбитого курячого філе. Наступний трюк позбавить тебе від метушні з нитками і зубочистками! Щоб рулети тримали ідеальну форму, просто оберни кожен в фольгу (краще в два шари), немов цукерку, акуратно загорнувши краю. Рулети відправ в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Деякі господині обсмажують рулети на рослинній олії прямо у фользі, достатньо 10 хвилин, щоб куряче м’ясо приготувалося.

Готові рулети витягни з фольги, а сік, який зібрався всередині під час приготування, ні в якому разі не виливай – це один з інгредієнтів майбутньої підливи. Саме час готувати підливу! Лук і залишилися гриби наріж дрібними кубиками. На рослинному маслі обсмажити цибулю до прозорості, додай гриби і потоми кілька хвилин. Додай борошно, все ретельно перемішати. Додай в сковороду грибний відвар і м’ясний сік. Коли підлива почне густіти, додай дрібно нарізаний часник, сіль і перець за смаком. Через 5 хвилин даси на сковороду вершки або сметану і томи соус ще 5 хвилин. Підлива готова!

Якщо готуєш на велику компанію і хочеш здивувати гостей ефектною подачею, акуратно склади крученики в форму для запікання, залий підливою, украй фольгою і відправ в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Якщо ж ти готуєш простий вечерю, додай крученики в сковороду з підливою і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Виходить не так ефектно, але настільки ж смачно!

За старих часів крученики готували переважно зі свинини і подавали до столу по великих святах. У сучасній інтерпретації апетитні закусочні рулетики можуть бути приготовані з будь-якого виду м’яса, а пригощати ними належить цілий рік! Впевнені, наш універсальний рецепт не буде загублений в кулінарній книзі, а стане твоєю візитною карткою і допоможе гідно зустрічати гостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *