Салати — це завжди головна прикраса святкового столу. Олів’є та шуба, лідери новорічного столу, але важливо не тільки смачно нагодувати гостей, а ще й хочеться їх здивувати. Смугастий салат є альтернативою шуби та має цікавий вигляд й неперевершений смак
Інгредієнти:
- Картопля 3 шт.;
 - Філе оселедця 250 гр.;
 - Буряк 300 гр.;
 - Цибуля зелена 1 пуч.;
 - Майонез 60 гр.;
 - Лимонний сік 1 ч. л.;
 - Рослинна олія 1 ст. л
 
Спосіб приготування:
- Наріжте дрібними кубиками філе оселедця, картоплю та огірок.
 - Подрібніть зелену цибулю та розділіть на 2 частини.
 - Одну відправте у салат, а іншу залиште для декору.
 - Заправте салат майонезом та перемішайте.
 - Буряк натріть на терці, туди додайте олію та лимонній сік.
 - Викладіть салат на тарілку та сформуйте прямокутник.
 - Дерев’яними лопатками розсуньте салат, щоб викласти буряковий шар.
 - Настоюйте салат в холодильнику 30-40 хвилин.