Котлети з м’ясного фаршу при смаженні втрачають вологу набагато швидше, ніж саме м’ясо. Саме тому дуже важливо стежити за часом їхнього приготування, але для підстрахування можна додати до фаршу трохи солоних огірків. З ними котлети стануть у рази соковитішими, а сам фарш можна навіть не досолювати.
Ось що нам знадобиться:
Яловичина – 500гр.
Хліб – 3 скибочки
Вершки – 150 мл
Цибуля – 2 шт.
Яйце – 1 шт.
Сіль – 0,5 ч.л.
Чорний перець – за смаком
Панірувальні сухарі
Начинка:
Солоні огірки – 2 шт.
Яйце – 2 шт.
Цибуля зелена – за смаком
Сіль за смаком
Чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування страви:
- Хліб кришимо, заливаємо вершками або молоком, і залишаємо на пару хвилин. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку, разом з ним цибулю і набряклий хліб. Можна використовувати і готовий фарш, але тоді цибулю потрібно буде дрібно подрібнити в інший спосіб.
- Перемішуємо фарш, подрібнену цибулю та хлібний м’якуш з яйцем, меленим перцем і меншою, ніж зазвичай, кількістю солі. Пам’ятаємо, що огірки додадуть котлетам солоності. Трохи відбиваємо масу, що вийшла, і залишаємо відпочивати.
- Готуємо начинку. Дрібно нарізаємо відварені яйця, солоні або мариновані огірки та зелену цибулю. Перчимо, при необхідності досолюємо та перемішуємо.
- Формуємо котлети, викладаючи на «коржик» з фаршу вагою близько 70 гр. столову ложку начинки та защипуючи краї.

Котлети обвалюємо в панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді з обох боків до золотистого кольору (приблизно 1-2 хвилини на кожну).

- Підсмажені котлети викладаємо на змащене олією деко, накриваємо шаром фольги і доводимо до готовності в розігрітій до 200°C духовці протягом 30-35 хвилин.
Наші котлети з начинкою із солоних огірків, яйця та зелені готові, смачного