14 Вересня, 2025
Смачна заправка для борщу на зиму – економить взимку і ваш час, і ваш бюджет.

Смачна заправка для борщу на зиму – економить взимку і ваш час, і ваш бюджет.

Сьогодні у мене заготівля приправа для борщу. Особисто я готую таку приправу щороку, це дуже зручно. Економія часу на нарізку овочів, і в той же час економія бюджету, так як овочі взимку коштують в рази дорожче.

Інгредієнти:
Буряк – 1 кг
Перець солодкий – 0,4 кг
Цибуля – 0,4кг
Томати – 1 кг
Зелень – 100 гр
Морква – 0,4 кг
Олія – 300 мл
Часник – 4 зуб ( великих )
Лавровий лист – 3 шт
Перець пекучий — 1 шт ( великий )
Сіль – 1 ст л
Цукор – 3 ст л
Оцет 9% – 3 ст л
Горошок запашний – 10 шт
Хмелі – сунелі-1 ч л

Приготування:
Нарізаємо тонкою соломкою солодкий перець. Ріпчасту цибулю 1/4 кільцями.
Моркву і буряк шинкуємо на терці для корейської моркви.
Нарізаємо дрібно зелень. Зелень в приправу використовую не тільки листочки, але і стебла.
Зручним способом подрібнюємо томати, м’ясорубкою або як я скористалася блендером.
Щоб надати заправці смак, використовуємо часник ,пекучий перець і спеції.
Дрібно подрібнюємо часник і пекучий перець.
Велику каструлю або казан ставимо на плиту, наливаємо олію. У розігріту олію викладаємо цибулю і на сильному вогні, обсмажуємо до злегка золотистого кольору.
Потім в обсмажену цибулю додаємо моркву, перемішуємо і не зменшуючи вогню, обсмажуємо до моменту, поки морква не стане м’якою.
Після чого додаємо солодкий перець і буряк.
Все добре перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо тушкувати овочі 10 хвилин.
Потім додаємо протерті томати, спеції ( часник, пекучий перець, сіль, запашний горошок, лавровий лист, хмелі – сунелі, цукор ), наливаємо оцет 9%.
Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 35-40 хвилин. Періодично овочі перемішуємо,
За 10 хвилин до готовності додаємо зелень.
Ще раз все перемішуємо, варимо 10 хвилин.
Поки приправа для борщу готується, приготуємо банки.

Банки стерилізуйте своїм перевіреним способом. Я заливаю банки крутим окропом на 1/3, накриваю кришкою і залишаю на 15 хвилин

Після чого воду зливаю і використовую банки згідно з призначенням. Розкладаю в стерильні банки готову приправу.

Із загальної маси приготовленої приправи, вийшло 11 баночок, по 250 мл.

Зберігати таку консервацію можна як вдома при кімнатній температурі, так і холодному приміщенні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *