26 Грудня, 2024
Смачний, простий і оригінальний рецепт сирників

Смачний, простий і оригінальний рецепт сирників

Ще з далекого дитинства кожному із нас знайома ця страва, коли сочні бабусині сирники заманювали своїм ароматом. Такі сирники  ідеальні у поєднанні зі сметаною та гарячим запашним чаєм.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Віддана

Рецепт сирників зараз можна знайти будь де, але один з плюсів цієї страви– можливість підбирати різні інгредієнти (до складу основних) і створювати щось нове. Сирники з родзинками, брусницею, картоплею, висівками, яблуками і сухофруктами, сирники в духовці і на сковороді, кубанські, класичні і дієтичні – усе це численні варіанти однієї й тієї ж страви. Вибір – за вами!

ОРИГІНАЛЬНИЙ РЕЦЕПТ СИРНИКІВ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Сир 9%  350 г
  • Куряче яйце 2 шт.
  • Пшеничне борошно 6 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 5 ст. л.

ПРИГОТУВАННЯ

Викладаємо у глибоку ємкість не дуже вологий і не дуже сухий сирок  і розминаємо до однорідного стану без грудочок. Ступінь сухості сирка важлива, бо у подальшому це буде впливати на формування коржів. Якщо кількість вологи в сирку буде занадто високою чи недостатньою, вони будуть розвалюватися на сковороді.

Добавляємо у сирок яйця і цукор, перемішуємо це до однорідної маси. Якщо сирок солонуватий, кількість цукру можна збільшити.

Важливо: якщо надалі плануватимемо добавляти щось в якості начинки, змінюючи класичний рецепт, змінюйте кількість цукру в залежності від того, яку страву бажаєме отримати у підсумку: солодку чи солону.

В отриману масу сирка добавляємо 5 столових ложок борошна (з гіркою). Для ніжних сирників кількість борошна не повинна перевищувати 5 ст. ложок

Розжарюємо сковороду та наливаємо соняшникову олію так, щоб вона покривала дно.

Із сиркової маси сформуємо невеличкі кульки у кількості 4-5 штук, аби усі помістилися на сковороді. Із кульок робимо коржики: вони не повинні бути занадто тонкими.

На окрему тарілку висипаємо трошки борошна. Отримані коржі обвалюємо в борошні і викладаємо на сковороду.

Сирники обжарюємо протягом 1-2 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін

До сирників можна додати сметану, згущене молоко, йогурт чи любі соуси на смак. Бажаю Вам Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *