11 Серпня, 2025
Солодкі помідори по-грузинськи. Не залишитися навіть краплі розсолу. Закрийте хоч баночоку і наступного року ви закриєте вже кілька десятків.

Солодкі помідори по-грузинськи. Не залишитися навіть краплі розсолу. Закрийте хоч баночоку і наступного року ви закриєте вже кілька десятків.

Такі пікантні, солодкі, ароматні та гострі помідори, це просто найкраща закуска та доповнення до обіду та вечора. Обов’язково спробуйте зробити хоч кілька баночок і наступного року ви закриєте вже кілька десятків.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 2,5 кг;
  • морква та солодкий перець по 200 г;
  • часник, 60 г;
  • базилік, петрушка або кінза, кріп;
  • гострий перчик, 1-2 шт.;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • оцет 9% по 2 ст.л у шкірну банку.

Процес приготування

  1. Банки та кришки стерилізуємо.
  2. Солодкий і гострий перець, часник подрібнюємо за допомогою блендера, зелень беріть до смаку і також дрібно ріжемо.
  3. У банки розкладаємо томати – вибирайте невеликі та щільні, не м’які, не биті.
  4. Заливаємо окропом та накриваємо кришки, залишаємо на 20 хвилин.
  5. Зливаємо воду в каструлю, додаємо подрібнені овочі, сіль та цукор, варимо до закипання, кип’ятимо 4 хвилини.
  6. У шкірну банку вливаємо по 2 ст.л. оцту і заливаємо маринадом, закручуємо кришками, перевертаємо і викутуємо до досягнення.
  7. Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі, на балконі. Термін зберігання тривалий.

Пікантна закуска, яка завжди вас виручить, коли прийшли несподівані гості або просто лінки щось приготувати

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *