Сьогодні хочу поділитися з вами, своїми надійними і перевіреними часом і життям рецептами заготовок. Сьогодні це буде мій самий старий і перевірений рецепт маринованих грибів.
Рецепт дуже надійний і перевірений часом. Я ним користуюся вже не один десяток років. Це був мій найперший рецепт, за яким я взагалі вчилася грибної кулінарії.
Приготування може бути двома способами, виберіть собі самі, який більше подобається.
Рецепт маринаду для обох способів однаковий. Різниця лише в приготуванні.
Маринад на 1 літр води:
3 ч.л. оцтової есенції (80%) або гранований стакан 9% оцту;
2 ст.л. цукру;
4 ч.л. солі;
3 лаврові листки;
6 горошин запашного перцю.
1 спосіб:
Я роблю саме за цим методом. Я не використовую 6% оцет, тільки есенцію.
Гриби за цим рецептом виходять слабо-кислими, зберігаються в коморі при кімнатній температурі кілька років (поки не з’їсте). Єдина умова – стерилізація банок в киплячій воді не менше 30-40хв для 0,3 -0,5 банок, не менше години – для 0,7-1,0 л банок.
Гриби відварити в підсоленій воді, сіль – за смаком, щоб смачно було. Цей відвар зливається (можете його використовувати для чогось іншого). Промивати гриби не потрібно, солити додатково теж. Досить солі в маринаді.
Я відварюю 2 рази, спочатку після переробки, потім ще раз безпосередньо перед маринуванням.
Відварені гриби розкласти по приготованим банкам. На дно покласти пару зубчиків часнику.
Киплячим маринадом заливаємо підготовлені гриби. Банки поміщаємо в ємність з гарячою водою і стеріллізуємо необхідний час. Простерилізовані банки з грибами герметично закрутити, перевернути до повного охолодження і прибрати на зберігання.
У маринад можна додати корицю.
За цим рецептом гриби виходять практично натуральні, слабокислі. Їх можна їсти так, можна використовувати для салатів або будь-яких других страв, попередньо промивши.
У мене був якось казус з цими грибами – все зробила, як треба, але забула додати оцет. Нічого не сталося, було теж смачно, але краще так не ризикувати.
2 спосіб:
Таким чином я теж робила кілька разів за цим способом добре виходять опеньки.
Відварені і підготовлені гриби закласти в киплячий маринад і варити близько півгодини, розкласти по стерильним банкам, прикрити гвинтовими кришками, стерилізувати в киплячій воді близько 30 хвилин.
За цим способом гриби виходять більш кислими, повністю готові до вживання. Перед подачею на стіл заправити цибулею або часником і олією.
Смачного