Оцінять любителі гостренького.
Цей соус не обпалює, а приємно зігріває і додає особливого і неповторного смаку улюбленим стравам!
Нам знадобиться на 2 баночки по 0,5 літра:
Солодкий перець – 1 кг.
Яблука кисло-солодкі – 300 гр.
Гострий перець – 25 гр.
Цукор – 250 гр.
Сіль – 30 гр.
Кориця – 1 ч.л.
Мускатний горіх – 1 ч.л.
Орегано – 1 ч.л.
Солодка паприка – 1 ч.л. з гіркою
Покроковий рецепт приготування:
- Солодкий перець очищаємо від насіння і пропускаємо через м’ясорубку або блендер. Масу відразу вливаємо в каструлю, де будемо готувати наш соус.
- У яблук вичищаємо серцевину, перець Чилі довільно нарізаємо і подрібнюємо в блендері.
Отриману масу відправляємо в каструлю до перців.
- Всипаємо цукор, сіль, перемішуємо і ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин, після знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
- У остигнула масу додаємо:
Мелену корицю
Мускатний горіх
Орегано
Солодку паприку
Все ретельно перемішуємо.
- Пробиваємо масу блендером.
- Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою і варимо 10 хвилин.
- Залишилося тільки розлити соус по заздалегідь стерилізованим банкам.
Банки щільно закручуємо кришками, ставимо догори дном, укутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.
Зберігається такий соус навіть при кімнатній температурі. Смачний соус до будь-яких м’ясних страв!
Ми настільки його полюбили, що просто на хліб намазуємо і їмо