11 Вересня, 2025
Такого соусу в магазині не купиш: гостро-солодкий конфітюр з перцю.

Такого соусу в магазині не купиш: гостро-солодкий конфітюр з перцю.

Оцінять любителі гостренького.

Цей соус не обпалює, а приємно зігріває і додає особливого і неповторного смаку улюбленим стравам!

Нам знадобиться на 2 баночки по 0,5 літра:
Солодкий перець – 1 кг.
Яблука кисло-солодкі – 300 гр.
Гострий перець – 25 гр.
Цукор – 250 гр.
Сіль – 30 гр.
Кориця – 1 ч.л.
Мускатний горіх – 1 ч.л.
Орегано – 1 ч.л.
Солодка паприка – 1 ч.л. з гіркою
Покроковий рецепт приготування:

  1. Солодкий перець очищаємо від насіння і пропускаємо через м’ясорубку або блендер. Масу відразу вливаємо в каструлю, де будемо готувати наш соус.
  2. У яблук вичищаємо серцевину, перець Чилі довільно нарізаємо і подрібнюємо в блендері.

Отриману масу відправляємо в каструлю до перців.

  1. Всипаємо цукор, сіль, перемішуємо і ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин, після знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
  2. У остигнула масу додаємо:

Мелену корицю
Мускатний горіх
Орегано
Солодку паприку
Все ретельно перемішуємо.

  1. Пробиваємо масу блендером.
  2. Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою і варимо 10 хвилин.
  3. Залишилося тільки розлити соус по заздалегідь стерилізованим банкам.

Банки щільно закручуємо кришками, ставимо догори дном, укутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.

Зберігається такий соус навіть при кімнатній температурі. Смачний соус до будь-яких м’ясних страв!

Ми настільки його полюбили, що просто на хліб намазуємо і їмо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *