Навіть коли немає своїх слив на ділянці – я спеціально багато купую і закриваю за цим рецептом! Ароматний і дуже смачний маринад нікого не залишить байдужим!
Нам знадобиться на3 літри або 6 баночок по 0,5 л .:
- Сливи – 2,5 кг.
- Цукор – 750 гр.
- Вода – 300 мл.
- Гвоздика – 1 ст.л.
- Запашний перець – 1 ч.л.
- Кориця – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 6 шт. (По 1 шт. В кожну баночку)
- Цедра лимона і апельсина – по 1 ст.л.
- Оцет 70% – 1 ст.л.
- Міцний напій 3-5 зірок – 8 ст.л. (Можна і без нього, але з ним точно смачніше)
Покроковий рецепт приготування:
1. Готуємо маринад. Для цього в каструлі змішуємо:
- Цукор
- Гвоздику
- Запашний перець
- Лавровий лист
- Корицю
- Цедру лимона і апельсина
2. Додаємо воду, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

3. Поки маринад закипає, беремо сливу і протикає виделкою з 2-ух сторін.

4. Як тільки маринад закипів додаємо оцет і міцний напій 3-5 зірок. Варимо 5 хвилин, заливаємо сливу гарячим маринадом і залишаємо на 1 годину.

5. Через годину зливаємо маринад в каструлю, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знову заливаємо сливу киплячим маринадом і залишаємо ще раз на 1 годину.

6. Зливаємо маринад в каструлю, ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Поки чекаємо – розкладаємо сливу по заздалегідь стерилізованим банкам.
У кожну баночку обов’язково закласти по лавровому листку, гвоздиці і запашному перцю. Взяти прямо з чаші, де маринувалися сливи.

7. Маринад після закипання знімаємо з вогню і заливаємо по банках. Закручуємо банки кришками, ставимо догори дном, укутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.

Смакота шалена! Варто тільки раз спробувати і ви все зрозумієте самі! Однозначно рекомендую! Ароматно, пряно і шалено смачно!
Їсти можна не раніше, чим через 10-15 днів після закачування!
