11 Вересня, 2025
Так як цього року великий урожай слив, закриваю їх на зиму в незвичайному пряному маринаді.

Так як цього року великий урожай слив, закриваю їх на зиму в незвичайному пряному маринаді.

Навіть коли немає своїх слив на ділянці – я спеціально багато купую і закриваю за цим рецептом! Ароматний і дуже смачний маринад нікого не залишить байдужим!

Нам знадобиться на3 літри або 6 баночок по 0,5 л .:

  • Сливи – 2,5 кг.
  • Цукор – 750 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Гвоздика – 1 ст.л.
  • Запашний перець – 1 ч.л.
  • Кориця – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 6 шт. (По 1 шт. В кожну баночку)
  • Цедра лимона і апельсина – по 1 ст.л.
  • Оцет 70% – 1 ст.л.
  • Міцний напій 3-5 зірок – 8 ст.л. (Можна і без нього, але з ним точно смачніше)

Покроковий рецепт приготування:

1. Готуємо маринад. Для цього в каструлі змішуємо:

  • Цукор
  • Гвоздику
  • Запашний перець
  • Лавровий лист
  • Корицю
  • Цедру лимона і апельсина

2. Додаємо воду, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Спеціально багато купую слив і закриваю на зиму в незвичайному пряному маринаді

3. Поки маринад закипає, беремо сливу і протикає виделкою з 2-ух сторін.

Спеціально багато купую слив і закриваю на зиму в незвичайному пряному маринаді

4. Як тільки маринад закипів додаємо оцет і міцний напій 3-5 зірок. Варимо 5 хвилин, заливаємо сливу гарячим маринадом і залишаємо на 1 годину.

Спеціально багато купую слив і закриваю на зиму в незвичайному пряному маринаді

5. Через годину зливаємо маринад в каструлю, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знову заливаємо сливу киплячим маринадом і залишаємо ще раз на 1 годину.

Спеціально багато купую слив і закриваю на зиму в незвичайному пряному маринаді

6. Зливаємо маринад в каструлю, ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Поки чекаємо – розкладаємо сливу по заздалегідь стерилізованим банкам.

У кожну баночку обов’язково закласти по лавровому листку, гвоздиці і запашному перцю. Взяти прямо з чаші, де маринувалися сливи.

Спеціально багато купую слив і закриваю на зиму в незвичайному пряному маринаді

7. Маринад після закипання знімаємо з вогню і заливаємо по банках. Закручуємо банки кришками, ставимо догори дном, укутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.

Спеціально багато купую слив і закриваю на зиму в незвичайному пряному маринаді

Смакота шалена! Варто тільки раз спробувати і ви все зрозумієте самі! Однозначно рекомендую! Ароматно, пряно і шалено смачно!

Їсти можна не раніше, чим через 10-15 днів після закачування!

Спеціально багато купую слив і закриваю на зиму в незвичайному пряному маринаді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *