Варіанти виготовлення тіста для піци здатні задовольнити найвибагливіших любителів цієї страви. Тому, пропонуємо рецепт надзвичайно тонкого тіста, яке зробить страву неперевершеною
Складові:
- Пшеничне борошно 400 гр.;
- Кухонна сіль 0,5 ч. л.;
- Сухі дріжджі 8 гр.;
- Цукор пісок 1 ст. л.;
- Олія оливкова 2,5 ст. л.;
- Питна вода 220 мл.;
- Пшеничне борошно;
- Рослинна олія.
Спосіб приготування:
- З’єднайте пшеничне борошно й сіль, просійте через сито на робочу поверхню горбиком та виберіть всередині невелику лунку.
- Розчиніть у воді цукор з дріжджами та влийте в лунку.
- Після починайте підмішувати з усіх боків борошно за допомогою ложки, туди ж влийте олію оливкову та замісіть тісто вручну.
- Місіть його поки воно не стане пластичним та ніжним.
- Сформуйте з нього колобок, покладіть у глибоку миску та вкрийте рушником.
- Як тільки тісто підросте вдвоє, розділіть його на два однакові шматки та розгорніть їх овальним пластом.
- Поверхню пласта вкрийте тонким шаром томатного соусу та після вкладіть зверху будь-якою начинкою.
- Розігрійте духовку до 220 градусів та випікайте піцу протягом 10-12 хвилин.
Приємного апетиту!