Сьогодні хочу поділиться рецептом торта «Молочні ріки». Готується такий тортик без грама масла, в ньому багато молока, на смак він дуже схожий на молочну скибочку.
Необхідні продукти:
- яйця – 4 шт
 - цукор – 200 г
 - молоко – 300 мл
 - сметана – 300 мл
 - розпушувач – 1 ч.л.
 - борошно – 350 -400 г
 - какао порошок – 50 г
 - соняшникова олія – 50 мл (за бажанням)
 
Для крему:
- вершки для збивання 33% – 500 г
 - цукрова пудра – 3-4 ст.л
 - лимонна кислота – за бажанням
 
Для глазурі:
- шоколад молочний – 100 г
 - вершковий сир – 180 г
 - вершки – 3 ст.л.
 
Як приготувати торт «Молочні ріки»
Насамперед займемося приготуванням тіста для коржів. Беремо миску, розбиваємо 4 яйця, додаємо цукор. Збиваємо міксером до побіління і збільшення маси в об’ємі

Поки яйця з цукром збиваються, в миску кладемо 300 грам сметани і вливаємо 300 мл молока, перемішуємо, відставити убік
В іншу миску відміряємо борошно, додаємо 10 грам розпушувача, 50 грам какао порошку і перемішуємо.

Яйця збилися, тепер продовжуємо збивати, але швидкість вже робимо мінімальну, можна перемішати вручну, тепер додаємо борошно з какао і розпушувачем
Тісто ділимо на 3 рівні частини.

Беремо стандартний лист від духовки, застелити папером для випічки, у мене папір для випічки без олії, тому я не змащую. Рівномірно розподіляю, потім ставимо в розігріту духовку.

Коржі обрізаємо і ділимо на 2 рівні частини, маємо отримати 6 коржів
Приготуємо крем. У чашу міксера кладемо 500 грам вершків для збивання, 180 грам вершкового сиру. Додаємо цукрову пудру 3 ст, л., я люблю тортики з легкою кислинкою тому додаю дрібку лимонної кислоти. Збиваємо до густоти.

Збираємо торт. Коржі промазуємо кремом. Тепер промазуємо боки і верх торта. З обрізків робимо крихту за допомогою блендера. і посипаємо боки тортика. Дамо тортику просочитися пару годин
Тепер розтопимо шоколад. Кладемо 100 грам молочного шоколаду, вливаємо 3-4 ст.л. молока і розтопити на водяній лазні.
