Заварний крем готується дуже просто та легко. Основу його використовують для різних десертів — мусів, суфле, пудинги, морозиво та відомий крем «Шарлот». Він відмінно підходить, як прошарок для тортів та ним можна наповнити еклери й трубочки
«Бабусин» заварний крем.
Складові:
- Домашнє молоко 1 скл.;
 - Курячі яйця 5 шт.;
 - Цукор пісок 0,5 скл.;
 - Пшеничне борошно 2 ст. л.;
 - Вершкове масло 200 гр.;
 - Ванілін.
 
Спосіб приготування:
- Перемішайте цукор з борошном, додайте яйця з ваніліном та збийте за допомогою міксера.
 - Закип’ятіть молоко та вилийте в попередню масу.
 - Поставте в мікрохвильову піч та проваріть 7-10 хвилин, після помішайте й ще залиште на 2 хвилини.
 - Після отриману масу збийте та охолодіть.
 - М’яке вершкове масло збийте й по 1 ч. л. додавайте в масу та продовжуйте збивати крем.
 
«Англійський» заварний крем.
Складові:
- Свіже молоко 1 л.;
 - Пудра цукрова 0,5 кг.;
 - Курячий жовток 16 шт.;
 - Ванілін 1 пакет.
 
Спосіб приготування:
- Розітріть курячі жовтки з цукровою пудрою та збийте.
 - Після поставте на мінімальний вогонь та постійно мішаючи, влийте молоко.
 - Все прогрійте, але не кип’ятіть, після процідіть через дрібне сито.
 
Заварний крем з лісовими горіхами.
Складові:
- Курячі жовтки 4 шт.;
 - Пудра цукрова 120 гр.;
 - Ванілін 0,5 пак.;
 - Домашнє молоко 100 гр.;
 - Очищені лісові горіхи 150 гр.;
 - Масло вершкове 120 гр.
 
Спосіб приготування:
- З’єднайте молоко з цукровою пудрою, жовтками, ванільним цукром та проваріть все до густого стану.
 - Після охолодіть, додайте смажені лісові горіхи та м’яке вершкове масло й перемішайте.
 
Смачного!