26 Грудня, 2024
Тушкована капуста. Дуже смачно, швидко і просто

Тушкована капуста. Дуже смачно, швидко і просто

Тушкована капуста – це відмінний гарнір до м’яса, риби або просто смачна основна страва. Таку капусту використовують для начинки пиріжків або вареників. Я поділюся з Вами моїм варіантом приготування смачної капусти.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти для приготування капуста:

  • Капуста білокачанна 0,5 шт;
  • Цибуля ріпчаста 2 шт;
  • Морква 2 шт;
  • Лавровий лист 2 шт;
  • Перець чорний мелений 1 ч. л;
  • Сіль дрібна 2 ч. Л;
  • Коріандр мелений 0,5 ч. л;
  • Томатна паста 2 ст. л;
  • Соняшникова олія для смаження.

Рецепт приготування капусти

Готувати тушковану капусту ми будемо з додаванням цибулі і моркви. У розігріту рослинне олію кладемо дві нарізані кубиком цибулини, обсмажуємо їх одну хвилинку і відправляємо сюди моркву, терту на великій тертці. Моркву і цибулю обсмажуємо разом 3 хвилини, додаємо 0,5 ч. л. солі і продовжуємо смажити до золотистого кольору, час від часу помішуючи. Овочі готові.

Тушкована капуста. Дуже смачно, швидко і просто

Тепер ми починаємо тушкувати капусту. У розігріту олію відправляємо тонко нашатковану капусту. У мене половина великого качана, вагою приблизно 1 кг.

На початку тушкуємо на середньому вогні, безупинно помішуючи. Потім кладемо 2 лаврові листки, і за своїм смаком сіль і перець. Я поклала 1,5 ч. л. солі і 1 ч. л. чорного перцю. І в тушковану капусту я додаю 0,5 ч. л. меленого коріандру. Він додасть готовій страві витончений смак і аромат. Перемішуємо капусту зі спеціями і продовжуємо тушкувати на повільному вогні 15 хвилин, зрідка помішуючи.

Тушкована капуста. Дуже смачно, швидко і просто

За дві хвилини до готовності додаємо 2 ст. л. томатної пасти і обсмажені заздалегідь цибулю і моркву

Тушкована капуста. Дуже смачно, швидко і просто

Тушкована капуста готова! Смачного!

Тушкована капуста. Дуже смачно, швидко і просто

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *