«Кавовий» торт, який готую за 5 хвилин, без духовки! Всі просять і рецепт і шматочок до чаю чи кави
Інгредієнти:
- 600 мл молока
- 3 ст. л. цукру
- 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 8 г ванільного цукру
- 1 ст. л. розчинної кави
- 200 мл солодких вершків для збивання
Додатково:
- печиво Савоярді
- кава розчинена у воді
- шоколад
Приготування
Беру каструлю з товстим дном. Вливаю молоко, змішую з цукром, крохмалем, ванільним цукром. Ставлю на вогонь, помішуючи, розтоплюю гарно усю масу. Переливаю у миску, додаю розчинну каву, замішую. Накриваю плівкою в “контакт” та залишаю до повного охолодження. Потім в окремій мисці збиваю вершки міксером до пишності. Додаю охолоджену заварну масу, збиваю міксером до однорідності.

Беру форму для збирання тортики. Дно змащую кремом, печиво змочую у каві розчиненій у воді. Таким чином складаю усі шари тортика. Тепер тортик накриваю плівкою, ставлю в холодильник на 2-3 години

Дістаю тортик з холодильника, посипаю тертим шоколадом, смачного!
