26 Грудня, 2024
Цвітна капуста в духовці смачніше м’яса. Цікаво та корисно, особливо дітлахам

Цвітна капуста в духовці смачніше м’яса. Цікаво та корисно, особливо дітлахам

Цвітна капуста в духовці, під сирним соусом, виходить настільки смачною, що просто пальчики оближеш. З будь-якого столу вона зникає в першу чергу, так як виходить навіть смачніше м’яса. Готується дуже легко і просто, тому відмінно підходить як для вечері, так і для недільного обіду. Суцвіття цвітної капусти неймовірно смачні, ніжні, м’які. Гриби вносять свою родзинку і аромат. Сирний соус робить страву ще більш ніжною і апетитною.

Пише Затишок

Інгредієнти:

  • 700 грам цвітної капусти;
  • 1,5 літра води;
  • одна чайна ложка солі;
  • 100 грам свіжих печериць;
  • одна столова ложка рослинної олії без запаху;
  • дві столові ложки панірувальних сухарів;
  • 1,5 склянки молока;
  • 30 грам пшеничного борошна;
  • 35 грам вершкового масла;
  • половина чайної ложки готової гірчиці;
  • мелений чорний перець, мускатний горіх, сіль – за смаком.

Покроковий процес приготування:

  1. Цвітну капусту розбираємо на великі суцвіття: можна використовувати і заморожену.

  2. У каструлю наливаємо півтора літри води, додаємо одну чайну ложку солі і доводимо до кипіння.

  3. У киплячу воду відправляємо суцвіття капусти, варимо після закипання рівно 4 хвилини: більше варити не потрібно, інакше капуста стане м’якою. Заморожену капусту необхідно варити всього одну хвилину після закипання. Готову капусту відразу ж виймаємо шумівкою з окропу і викладаємо на тарілку.

  4. Шматочок твердого сиру натираємо на крупній тертці

  5. Свіжі гриби промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими тонкими слайсами.

  6. На сковороду наливаємо одну столову ложку рослинної олії, викладаємо гриби і обсмажуємо їх до готовності. В кінці солимо і перчимо до смаку.

  7. Перекладаємо обсмажені гриби на дно форми для запікання, зверху розкладаємо зварені до напівготовності суцвіття цвітної капусти.

  8. Робимо сирний соус: на сковороду кладемо шматочок вершкового масла і чекаємо, поки воно розтане

  9. Висипаємо в сковороду пшеничне борошно, швидко розмішуємо. Відразу вливаємо молоко (будь-якої жирності), перемішуємо дуже ретельно, щоб не було грудочок. Як тільки маса стане однорідною, висипаємо тертий сир. Розмішуємо, включаємо мінімальний вогонь. Додаємо в цю масу чорний мелений перець, мускатний горіх, готову домашню гірчицю, солимо до смаку. Все ретельно перемішуємо і відразу вимикаємо нагрів.

 10. Отриманим соусом заливаємо гриби і цвітну капусту. Зверху все посипаємо панірувальними сухарями і тертим сиром. Відправляємо форму з капустою в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 15-20 хвилин.

 11. Дивіться по своїй духовці: як тільки капуста зарум’яниться – можна діставати.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *