Маю декілька рецептів борщової заправки на зиму. Цей рецепт з варених буряків мені набагато смачніший.
Всі овочі вказані у чистому вигляді
Буряки варені, все інше у сирому вигляді
Інгредієнти:
- 2,5 кг вареного буряка
- 600 г моркви
- 600 г цибулі
- 600 г перцю червоного кольору
- 1 кг помідорів
- 200 г олії
- 9 ст.л. цукру
- 2,5 ст.л. солі
- 8 ст.л. оцту 9%
- 2 ст.л. меленої звичайної паприки
- 1 ч.л. меленого чорного перцю
- 1 середня головка часнику
Приготування:
Зварити буряк, охолодити та почистити.
Натерти на грубу тертку.
Цибулю порізати на квадратики, моркву на широку тертку, помідори на м’ясорубку або збити блендером, перець порізати дрібною соломкою .
У каструлю влити олію, кинути цибулю і тушкуємо 10 хв. Далі додати моркву, помідори, перець та помішуючи тушкуємо 25 хв. Додаємо всі спеції, які є у переліку та ще 10 хв. Нарешті додаємо буряки, які зварені і натерті вже чекають своєї черги

Перемішуємо все гарно та ще 30 хв. тушкуємо все разом. Не забуваємо помішувати, бо пригорить!!!
Обов’язково пробуємо на смак
Розкладаємо у стерильні банки та закручуємо кришками. Можна покласти під ковдру, а можна і так, без неї.

Борщова заправка з вареним буряком набагато смачніша, аніж з сирим буряком, як на мене.
Раджу на 100%!