12 Вересня, 2025
Цьому рецепту вже 20 років. Білі мариновані гриби. Кращого маринаду Ви не знайдете.

Цьому рецепту вже 20 років. Білі мариновані гриби. Кращого маринаду Ви не знайдете.

Гриби почистити і відсортувати. Ті що на сушку – протерти ганчіркою і нарізати плястерками (тонші сохнуть швидше), викласти на піддони сушарки і сушити до повного збезводнення. У мене сушарка стара і температура там не виставляється. Час залежить від вологи гриба і товщини нарізки. Перевіряю час від часу. Складаю в банки або відерця

Ті, що для маринування мию і або відварюю і потім в маринад на 15 хвилин, або відразу в маринад і вже ньому варю хвилин 20-25.

Інгредієнти для маринаду:

  • 800 г води
  • 100 г оцту
  • 1 ч.л цукру
  • 1 ст.л солі
  • часник
  • кріп
  • перець чорний, духмяний, гвоздика.

Приготування:

Як проварились, в стерильні банки і закатати ошпареними кришками, укутати.

Мариновані гриби на зиму готові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *