Складники:
3 кг помідор
300 гр очищених кислих яблук
300 гр цибулі
200 гр цукру (можна менше)
1 ст. л солі
70 мл 9% оцту
1 гострий перець
2 лаврові листи
10 горошин чорного перцю
3 горошини запашного перцю
Рецепт приготування:
Помідори нарізати, додати до них 50 мл води
та уварити на середньому вогні ~1 годину.
Яблука, цибулю пропустити через м’ясорубку,
додати до томатів та варити ще 1,5 години.
Отриману масу ретельно протерти через сито,
додати сіль, цукор, спеції, великими шматками гострий перець, оцет.
Варити ще 15 хв. Перець дістати із кетчупу.
Заповнити кетчупом стерилізовані банки та закрити стерилізованими кришками.
Краще закрити в маленькі баночки, тому що в холодильнику у відкритому вигляді довго не зберігається.