26 Грудня, 2024
Яблучний кекс, який печеться дуже швидко, а за смаком нагадує вишукану італійську випічку. Мої домашні просто в захваті від його смаку. Восени печу його майже щодня

Яблучний кекс, який печеться дуже швидко, а за смаком нагадує вишукану італійську випічку. Мої домашні просто в захваті від його смаку. Восени печу його майже щодня

Восени я майже щодня печу цей смачний яблучний кекс, у мене вдома всі його дуже люблять. За смаком нагадує вишукану італійську випічку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Розпочався сезон яблук. Хочу поділитися рецептом неймовірно смачної, фантастично запашної яблучної випічки, яку дуже люблять всі мої домашні і яка ніколи не набридає. До осіннього сімейного чаювання – саме те, що треба!

Необхідні інгредієнти:

  • Яблука – 450 г.
  • Борошно – 350 г.
  • Родзинки – 120 г.
  • Олія – 150 мл.
  • Цукор – 170 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розпушувач для тіста – 1 пакетик (має бути зазначено на пакуванні «На 500 г борошна».
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Покроковий рецепт приготування:

Замочіть родзинки в теплій воді на кілька хвилин, злийте воду. Яблука почистьте від шкірки і насіння та поріжте на кубики. Натріть шкірку з лимона на середню терку, додайте її до яблук. Також до яблук додайте родзинки, скропіть соком з половини лимона, перемішайте. Міксером гарно збийте олію з цукром і ванільним цукром, по одному введіть яйця і ще гарно збийте

Дерев’яною лопаткою вмішайте муку і розпушувач, додайте яблука і ще гарно вимішайте (тісто виходить дуже густе, важко вимішується,– так має бути).

Перекладіть у застелену пергаментом форму і випікайте в добре розігрітій духовці 40-45 хвилин при температурі 170°. Розмір і форма на вибір: кругла 20-25 см (тоді пиріг буде або вищий, або нижчий), прямокутна для кексів 25×11 см (буде 2 кекси, як у мене).

Прикрасити можна за бажанням цукровою пудрою, або я ще деколи прикрашаю польською шоколадною поливкою.

Рецепт – Viktoriya Isayenko

Фото – Viktoriya Isayenko.

Смачного вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *