Для приготування неймовірно смачного яблучного желе вам знадобляться свіжі яблука, що саме собою вже дивно.
Якщо у вас є соковитискач або соковарка, то все дуже просто: просто виготовте яблучний сік. Інформує Майстерня ідей.
А якщо таких пристроїв немає, то промийте та обсушіть яблука, а потім розріжте їх на 4 частини, не видаляючи середину.
Покладіть на плиту нарізані яблука, маю їх 1200 грам. Залийте 1 літр води, увімкніть нагрівання і доведіть до кипіння.
Щоб додати желе яскравий колір та додатковий смак, можете додати інші ягоди, наприклад, 100 г малини чи смородини.
Після закипання зменшіть нагрівання до рівня між середнім та мінімальним.
Залиште яблука у такому режимі на 40-50 хвилин. Якщо хочете, можна додати паличку кориці.
Цікаво, які варіанти поєднання яблук та прянощів ви вважаєте вдалими? Наприклад, яблучне желе з корицею або яблучне желе з м’ятою. Чекаю на ваші варіанти в коментарях.
Поки яблука варяться, виготовте пристрій для проціджування соку.
Щоб желе стало прозорим, слід процідити сік і залишити його на осадження.
Яблука можна залишити у марлі протягом двох годин, не потрібно їх вичавлювати чи протирати.
Потім поверніть яблучний сік у високу каструлю.
Поставте каструлю на плиту та увімкніть нагрівання.
Поступово додайте цукор у сік. На 1 літр рідини додайте 800 г цукру.
Переконайтеся, що у вас під рукою є стерильні банки та кришки для них.
Коли цукор повністю розчиниться, додайте в каструлю 50 г лимонного соку.
Коли сік закипить, регулюйте нагрівання, щоб уникнути бризок. Якщо утвориться піна, видаліть її.
Доведіть сік до 105 ° C і варіть желе близько 30 хвилин.
Після приготування розлийте готове желе по стерильним банкам. Закрийте банки чистими кришками. У мене вийшло 4 повні банки по 250 грамів і одна неповна.
Зберігайте банки з яблучним желе у прохолодному темному місці, і воно чудово збережеться до наступного сезону.
Покроковий рецепт приготування страви:
1,2 кг яблук
1,2 літри води
1,0 кг цукру
100-150 грам малини чи смородини за вашим бажанням
50 грам лимонного соку
Цукор у кількості 800 г на 1 літр рідини