Інгредієнти
Картопля
550 г
Перець чорний мелений
0.5 ч. л.
Чебрець
0.5 ч. л.
Сіль
1 ч. л.
Сир голландський
75 г
Коріандр (кінза)
за смаком (або інша зелень)
Кукурудзяний крохмаль
100 г
Олія соняшникова
20 мл
Паприка
1 ч. л. (гостра)
Цікавий смачний перекус, яким здивуєте не тільки всіх членів сім’ї, але й гостей, якщо приготуєте такі картопляні палички на закуску.
Приготування:
Картоплю почистити, залити водою та зварити до готовності.
Тим часом подрібніть зелень та на дрібній тертці натріть 75 твердого сиру.
Зварену картоплю перетворіть у пюре за допомогою товкачика та додайте до неї сіль, перець, чебрець, подрібнену зелень та натертий сир. Все гарненько перемішайте до однорідності.
Далі додайте 100 г кукурудзяного крохмалю і перемішайте рукою. У Вас вийде пластична маса. Візьміть невеликий шматок маси та сформуйте ковбаску.
Розкачайте ковбаску у джгутик розміром 15-20 см. Всі заготовки викладіть на змащене олією деко або ж на пергаментний папір.
В невелику склянку влийте олію та додайте до неї гостру паприку. Все добре перемішайте до однорідності.
За допомогою пензлика змастіть цією сумішшю палички із картоплі.
Духовку нагрійте до 180 градусів та випікайте картопляні палички 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
Подавати до столу можна і в холодному, і в теплому вигляді із улюбленими соусами.