6 Січня, 2025
Ідеальне тісто без яєць для ніжних як пух пиріжків.

Ідеальне тісто без яєць для ніжних як пух пиріжків.

Відмінний швидкий рецепт тіста не тільки для пиріжків, а й для великого пирога у формі. У приготуванні нічого складного, так що можна легко його приготувати та порадувати себе та рідних смачною домашньою випічкою.

Пропікається  тісто добре, текстура повітряна та пироги виходять саме ніжними, а ще красиві та рум’яні.

Для одного невеликого замісу беремо:
3 стакана пшеничного борошна. При необхідності потім можна досипати 2-3 столові ложки.
250 мл. кефіру;
80-100 мл рафінованої олії (без запаху, світлої);
2/3 столової ложки цукрового піску;
1 ч. л. солі;
2.5 ч. л. швидких дріжджів.
Важливо! Кефір та олія повинні бути трохи теплі. Заздалегідь треба дістати їх із холодильника.

Жирність кефіру не важлива, беріть будь-який. На смак та якість готової випічки це не впливає. Зате чим менша жирність, тим менша калорійність.

Ділюся рецептом приготування:
Всі продукти готові, можна починати.

У невелику миску (можна і каструльку) наливаємо кефір, до нього вливаємо олію. Повторюся, вони мають бути кімнатної температури (при необхідності, можна й підігріти). Всипаємо цукор із сіллю. Перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Відставляємо поки що убік.

Тепер беремо великий посуд, у якому і замішаємо тісто. Борошно просіюємо, всипаємо сухі дріжджі, перемішуємо.

Зробивши посередині ямку, вливаємо половину теплого кефіру. Починаємо перемішувати, спочатку ложкою, а потім вливши кефір, що залишився, вимішуємо тісто прямо руками.

 Тісто сформується, вийде м’яким, трохи прилипає до пальців. Залишаємо його в мисці. Накриваємо тонким рушником і залишаємо на 30-40 хвилин (бажано в тепло поставити, хоч до батареї). За цей час воно підніметься і збільшиться в об’ємі.

Присипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо тісто. Злегка обминаємо і можна робити пиріжки.

Випікається воно в духовці, за 180-190 градусів, до готовності.

Рецепт перевірений, виходять смачні пиріжки. Готуйте та приємного вам апетиту!
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *