6 Березня, 2025
І торта не треба –готуємо за копійки: у 2 рази смачніше, ніж звичайні пироги.

І торта не треба –готуємо за копійки: у 2 рази смачніше, ніж звичайні пироги.

Повітряний і пишний, м’який і просочений  пиріг, з будь-яким варенням на смак або свіжими ягодами, шматочками  фруктів, вам сподобається.

Інгредієнти:
яйця, 4 шт.;

цукор, 1.5 склянки;
олія соняшникова, 150 мл;
кефір, 1.5 склянки;
борошно, 4 склянки;
розпушувач, 2 ч. л;
ванілін за смаком;
варення, шоколадна паста, ягоди та ін.
Для солодкої крихти:

масло вершкове, 15 г;
борошно та цукор по 25 г.
Приготування:
Всі продукти вимірюємо склянкою об’ємом 200 г.

Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до однорідності вінчиком.

Вливаємо олію, перемішуємо. Додаємо кефір, перемішуємо.

Борошно просіюємо та змішуємо з розпушувачем, частинами всипаємо в масу та добре вимішуємо тісто до однорідності. Не забудьте всипати ванілін.

Форму накриваємо пергаментом та виливаємо частину тіста, розрівнюємо.

Зверху викладаємо будь-яке варення чи інше солодке доповнення.

Заливаємо варення залишками тіста.

Для крихти змішуємо всі інгредієнти, перетираючи їх руками у крихту. Посипаємо крихтою пиріг.

Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.

Пиріг виходить більш схожим на кекс, дуже м’який, вологий, з солодким прошарком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *